Balıkesir University Institutional Repository
DSpace@Balıkesir digitally stores academic resources such as books, articles, dissertations, bulletins, reports, research data published directly or indirectly by Balıkesir University in international standarts, helps track the academic performance of the university, provides long term preservation for resources and makes publictions available to Open Access in accordance with their copyright to increase the effect of publications.
Communities in DSpace
Select a community to browse its collections.
Araştırma Çıktıları | Pubmed [1016]
Araştırma Çıktıları | Scopus [5346]
Araştırma Çıktıları | WoS [5590]
Enstitüler [4263]
Fakülteler [8765]
Meslek Yüksek Okulları [536]
Yüksek Okullar [303]
Recently Added
-
İkinci beyni dinlemek: Yiyecek ve içecek sektörüne bir öneri
(Emrah Özkul, 2018)Gershon’un ‘bağırsak; insan mutluluğunda da sefaletinde de önemli rol oynar’ sözü hazırlanan çalışmanın çıkış noktası olmuştur. Literatürde bağırsaklar, beyin dışında vücudu kontrol eden ikinci bir beyin olarak ... -
Nekrofobi ve Türk Mutfağı ilişkisi üzerine bir değerlendirme
(Emrah Özkul, 2018)Toplumlar; bireylerin kültürel zenginliğinin, yaşayışlarının, korkularının, inançlarının, sevinçlerinin toplamıdır. Yiyecekler ve yemek kültürü toplumların sosyal yaşayışlarını ve kültürel alt yapılarını anlamak noktasında ... -
Endüsri 4.0 ve rawfood akımı
(Emrah Özkul, 2018)İnsanlık tarihi birçok devrime şahit olmuştur. Her bir devrim bir sonraki devrimin daha çok gelişmesini sağlamıştır. Son olarak 2011 yılında Almanya tarafından ortaya atılan devir ise endüstri 4.0 olarak literatüre ... -
Yiyecek ve içecek işletmelerinde başarı artırmada akıl setinin etkisi
(Emrah Özkul, 2018)Günümüzde işletmeler arasındaki rekabet şartları giderek sertleşmektedir. Bilgi toplumuna geçiş süresinde hizmet sektörü ve dolayısıyla yiyecek ve içecek işletmeleri ekonomideki payını giderek artırmaktadır. Yiyecek ve ... -
Food safety knowledge and practices of hospitality management students a questionnaire based study in Turkey
(Behran Nejati, 2012)The aim of this study is to review the hospitality management departments students knowledge of food safety, their attitude towards safe food production and the adequacy of their levels of personal hygiene. In order to ... -
Yetercilik (enoughism) ve gastronomi ilişkisi
(Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, 2021)Son yıllarda, tüketim toplumunun yarattığı olumsuz etkilerin sıkça konuşulmasıyla birlikte, gıda tüketimi perspektifinden ele alınan tüketim çılgınlığı, sürdürülebilir gastronomi çalışmalarının ivme kazanmasına sebep ... -
Gastrodiplomasi kavramı ile ilgili yapılmış çalışmaların bibyometrik analizi
(2021)Gastrodiplomasi kavramı bir uygulama olarak derin tarihsel köklere sahip olsa da 21. yüzyıldan itibaren akademisyenler tarafından ilgi görmeye başlamıştır. Devletler askeri ve ekonomik güçleri kullanmaktansa birbirlerine ... -
Gastronomi 4.0 kavramı kapsamında nesnelerin internetinin (IOT) mutfaktaki yeri
(Detay Yayıncılık, 2022)Gastronomi 4.0 kavramının geleneksel yiyecek üretim noktalarında gün geçtikçe daha fazla yer aldığı görülmektedir. Bununla beraber internetin kullanım olanakları ile akıllı cihazları üretim maliyetleri azaldıkça çok daha ... -
Z kuşağının konfor gıda tüketimi: Balıkesir örneği
(Gülay Börekçi, 2024)Konfor gıda (comfort food), bireylerin başarı, mutluluk, sevinç ve keyif gibi pozitif duygu durumlarında ya da üzüntü, stres, yalnızlık, depresyon, gerginlik ve mutsuzluk gibi negatif duygu durumlarında tercih ettikleri gıdalar ... -
Yiyecek içecek işletmelerinde CRM uygulamaları
(2007)Turizm sektöründe ve yiyecek-içecek işletmelerinde yaşanan belirsizlikler ve krizlerden dolayı, işletmeler; potansiyel ve mevcut müşterileriyle ilişkilerini yenilemek ve geliştirmek zorunda kalmışlardır. Bu yüzden işletmeler, ...