Browsing by Author "İlsay, Selin"
Now showing items 1-10 of 10
-
Çanakkale yöresinin hüzün dark turizmi potansiyelinin swot analizi yoluyla incelenmesi
İlsay, Selin; Doğdubay, Murat (Detay Yayıncılık, 2015)Turistik ürün çeşitlendirmesi destinasyonlarda yeni turizm potansiyelleri oluşturmak amacıyla yapılan stratejik yaklaşımların başında gelmektedir. Mevcut turistik destinasyonlarla rekabet edebilmek maksadıyla yapılan ... -
Destinasyon pazarlamasında Toyota Way 4P modelinin kullanılabilirliği (Sındırgı örneği)
İlsay, Selin; Balıkoğlu, Arzu; Doğdubay, Murat (Ege Üniversitesi Rektörlüğü Basımevi Müdtirlüğti, 2017)Destinasyon pazarlaması; bir yerin öz niteliklerine uygun olarak oluşturulan destinasyon kimliğinin, seçili hedef kitlelere dönük olarak etkin iletişim çalışmaları ile daha çekici hale getirilmesidir. Destinasyon ... -
Ekolojik ayak izinin kültürel mirasa etkisi
Çorman, Gizem; İlsay, Selin; Doğdubay, Murat (Prof. Dr. Kutluk Kagan SÜMER, 2017)Özet bilgisi yok. -
Essedra ve Nuhun ambarı projelerinin incelenmesi (Edremit zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bir öneri)
Şen, Ümmühan; İlsay, Selin; Doğdubay, Murat (Düzce Üniversitesi Yayınları, 2018)1970’li yıllardan sonra teknoloji ve sanayi alanındaki ilerlemeler doğayı yok etmeye başlamıştır. Bunun sonucunda ortaya çıkan doğal kaynakların azalması, küresel ısınma, iklimlerin değişmesi gibi problemler son yıllarda ... -
Otellerde heterojen müşteri yapısının sebepleri ve sorun yaratma potansiyeli üzerine bir araştırma
İlsay, Selin (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015)Türkiye'de son yıllarda otelcilik sektöründe yaşanan hızlı gelişmeler çok fazla sorun yaratmaktadır. Otel sayılarının artması, pazarın genellikle dış ülkelerde olması ve rekabetin artması gibi nedenlerden dolayı otel ... -
Stratejik yönetim yaklaşımının menü planlamada uygulanabilirliği: Bir model önerisi
İlsay, Selin (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Yiyecek ve içecek sektörü, yapısı gereği dinamik özellik göstermektedir. Tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarının sürekli değişmesi, yeni eğilimlerin çıkması, teknolojik yeniliklerin ortaya çıkması, yasal yönetmeliklerin ... -
Turizm alan yazınında engelliler ile ilgili çalışmaların bibliyometrik profili (2000-2013)
Yalın, Gülhan; İlsay, Selin; Avcıkurt, Cevdet (Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fak. Dergisi, 2014)Bu çalışmada, 2000-2013 yılları arasında turizm alanyazınında engellilerle ilgili çalışmaların çeşitli parametreler çerçevesinde bibliyometrik özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, Yükseköğretim Kurulu ... -
Turizm alan yazınında engelliler ile ilgili çalışmaların bibliyometrik profili 2000 - 2013
Yalın, Gülhan; Avcıkurt, Cevdet; İlsay, Selin (Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi, 2014)Bu çalışmada, 2000-2013 yılları arasında turizm alanyazınında engellilerle ilgili çalışmaların çeşitli parametreler çerçevesinde bibliyometrik özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, Yükseköğretim Kurulu ... -
Turizm ve yiyecek ve içecek endüstrisinde sahnelenen otantiklik (eleştirel bakış)
İlsay, Selin; Şahin, Nur Neşe; Doğdubay, Murat (2017)Turistik ürün bazında değerlendirildiğinde kimi ritüeller, yemekler, yapılar yahut giysiler yani kısacası turizm içerisinde turistik ürüne dahil olan birçok şey, halkın özgün yerel kültürüne uygun sergilenip sergilenmemesine ... -
Yiyecek ve içecek işletmelerinde başarı artırmada akıl setinin etkisi
İlsay, Selin; Çorman, Gizem; Doğdubay, Murat (Emrah Özkul, 2018)Günümüzde işletmeler arasındaki rekabet şartları giderek sertleşmektedir. Bilgi toplumuna geçiş süresinde hizmet sektörü ve dolayısıyla yiyecek ve içecek işletmeleri ekonomideki payını giderek artırmaktadır. Yiyecek ve ...