Browsing by Author "Altundal, Berfin"
Now showing items 1-4 of 4
-
The effect of ultrasound process on lactic acid bacteria, physicochemical and sensory properties of yoghurt, before and after inoculation of starter cultures into milk
Tavşanlı, Hakan; Güner, Tevhide Elif; Altundal, Berfin; Ektik, Nisanur; İlhak, Osman İrfan (Wiley, 2023)The effect of ultrasound (US) applied before (US + i) and after (i + US) inoculation of yoghurt starter into cows' milk on some parameters of yoghurt was investigated. Lightness (L*) values, amounts of acetaldehyde, diacetyl, ... -
Farklı zemin ve gübre tahliye sitemlerinin bazı süt kalite parametreleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
Tavşanlı, Hakan; Ektik, Nisanur; Güner, Tevhide Elif; Altundal, Berfin; Özkan, Nisa (Balıkesir Üniversitesi, 2022)Kaliteli süt ürünleri üretiminin en önemli hedefi tat ve aroma gibi duyusal kalite kriterlerini koruyarak, gıda güvenliği ve gıda güvencesi kapsamında ürünün muhafaza süresini uzatmaktır. Süt ve süt ürünlerinin raf ... -
Farklı zemin ve gübre tahliye sitemlerinin bazı süt kalite parametreleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
Kaliteli süt ürünleri üretiminin en önemli hedefi tat ve aroma gibi duyusal kalite kriterlerini koruyarak, gıda güvenliği ve gıda güvencesi kapsamında ürünün muhafaza süresini uzatmaktır.Süt ve süt ürünlerinin raf ömürleri ... -
Lactobacillus reuteri ve streptococcus thermophilus içeren fermente süt ürününün üretim basamakları, teknolojik özellikleri ve aroma profillerinin belirlenmesi
Altundal, Berfin (Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2023)Bu çalışmada L. reuteri ve S. thermophilus‘ un sinerjik etkisinden yararlanılarak probiyotikli fermente süt ürünü üretilmiştir. Çalışma üç paralel olacak şekilde yürütülmüştür. Üretilen probiyotikli fermente süt ürünün ...