Browsing by Author "Bozok, Düriye"
Now showing items 1-20 of 68
-
Alternatif besin kaynağı olarak çekirge: Nitel bir uygulama
Karaman, Ramazan; Bozok, Düriye (Ankara Hacı Bayram Veli University, 2019)Bu çalışma, ilgili literatür taraması ile çekirge tüketiminin nasıl bir algı yarattığı ve tüketildikten sonra insanların ne şekilde davranış sergileyecekleri ve alternatif besin kaynağı olarak gelecekte çekirgeyi tüketme ... -
Anadolu’dan dünyaya lezzet yolculuğu: Tarhana, gastrodiplomasi aracı olabilir mi?
Şahin, Candan; Bozok, Düriye (Muharrem Tuna, 2024)Orta Asya’dan göç eden Türkler tarafından Anadolu coğrafyasıyla buluşturulan, kullanım alanları, içeriksel zenginliği, sağlığa olan faydaları ile Türk mutfak kültüründe ön plana çıkan tarhana, aynı zamanda yapılış biçimiyle ... -
Applications for the use of “robot” in services in tourism enterprises
Açıksözlü, Övgü; Bozok, Düriye (Asos Yayınları, 2021)The digital revolution that started with Industry 3.0 developed with Industry 4.0, allowing artificial intelligence and robot technologies to take place in many areas. The rapid development of technology and the corresponding ... -
Ar teknolojilerinin kullanıldığı restoranları ziyaret eden müşterilerin tercihlerinin planlı davranış teorisi bağlamında değerlendirilmesi
Bozok, Düriye; Kayaalp, Berre Zeynep Uçan (Detay Yayıncılık, 2024)Endüstri 4.0, sanayi devrimlerinin dördüncü aşamasını temsil eden bir kavramdır. Endüstri 4.0 ile gerçekleşen dijitalleşme ve otomasyonun işletme operasyonlarına entegrasyonu, müşteri deneyiminde de devrim niteliğinde ... -
Are you a modern or post-modern tourist? Predicting touristic preferences from personality and values
Bozok, Düriye; Açıksözlü, Övgü; Şahin, Nur Neşe (Africa Journals, 2018)Today's consumers have a postmodern perception and demonstrate a profile that is freer than their predecessors, more densely living their individuality, and trying more to put their own presence on the streets and in ... -
Balıkesir Güneydoğu kırsal alanında yöresel mutfak kültürünün analizi ve gastronomi turizmine kazandırılması
Oral, Ayşe Nur (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Bu araştırmanın temel amacı Balıkesir Güneydoğu Kırsalında yöresel mutfak kültürünü analiz ederek turizme kazandırmak ve böylelikle yöre ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda ilgili literatür taranmış ve ... -
Berlin’deki Türk restoranlarını ziyaret eden Almanların demografik özelliklerine göre destinasyonu ziyaret etme niyetlerinin değerlendirilmesi
Özdemir, Sami sonat; Bozok, Düriye (İdeal Kent Yayınları, 2019)Etnik ve yöresel mutfağa ait unsurlar, turistlerin bir destinasyonu ziyaret etme davranışı geliştirmelerinde temel çekiciliklerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Söz konusuçekicilik unsurları olarak yöresel yiyecekleri ... -
Butik ürünlerin kırsal turizmin gelişimine etkileri konusunda yerel halkın algılarının belirlenmesi: Gönen örneği
Bozok, Düriye; Kılıç, Arzu; Cevizkaya, Gülhan (Anatolia Academy of Sciences Anatolia Bilim Akademisi Limited Şirketi, 2014)Son yıllarda değişen ve gelişen yaşam koşullarına bağlı olarak insanların rekreasyon ve seyahat tercihlerinde bir takım değişmeler söz konusu olmuştur. Günümüz turistlerinin beklentilerinin değişmesi ve çevreye karşı ... -
Çalışma yaşamında kadın ve konaklama işletmelerinde kadın yöneticilerde cam tavan sendromunu önlemeye yönelik stratejiler: İstanbul örneği
Mayuk, Arife (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2013)Çalışma yaşamındaki değişimlere paralel olarak toplumsal statüsünde de değişimler yaşayan kadın, özellikle sanayi devriminden sonra çalışma yaşamında yer almaya başlamış ve zamanla hizmet endüstrisindeki işgücünün büyük ... -
Çay turizmi ve Rize ili potansiyeli
Eröz, Sibel Sü; Bozok, Düriye (Türk Kooperatifçilik Kurumu, 2018)Ülke ekonomilerinde çay, sadece tarımsal bir ürün olmanın ötesinde bir kültür ögesidir. Farklı ülkelerde sunum ritüelleriyle, gelenekleriyle bir sanat ve yiyecek servisinin önemli bir parçası olan çayı, hem üreten hem ... -
Çevrı̇m ı̇çı̇ yöresel yı̇yecek-ı̇çecek tercı̇hı̇ndekı̇ motı̇vasyon unsurlarının satın alma karar sürecı̇ne olan etkı̇sı̇nı̇n genı̇şletı̇lmı̇ş teknolojı̇ kabul modelı̇ne göre ı̇ncelenmesi
Aslan, Elif (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Teknoloji Kabul Modeli, kullanıcının bir teknolojiyi benimseme ve kullanma sürecini açıklayan bir teorik çerçevedir. Bu model, teknolojinin kabul edilmesini etkileyen faktörleri ve kullanıcının teknolojiyi benimsemesi için ... -
Çorba hazırlama metotları
Bozok, Düriye; Özdemir, Sami Sonat (Detay Yayıncılık, 2020)Çorbanın tarih öncesi devirlerden günümüze kadar yemek çeşitleri içerisinde oldukça önemli bir konumda ulaşageldiği dikkat çekicidir. İnsanoğlunun yaşadığı bölgedeki yenilebilir her malzemeyi kolay yenilebilir bir hale ... -
Destinasyon imajının yerleşik yabancıların yerleşim yeri seçimine etkisi: Bodrum
Özgüneş, Reşad Emre (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2017)Turizm destinasyonları birçok farklı unsurun birleşmesiyle oluşan, turizmin ana faaliyet alanı olduğu yöreler şeklinde tanımlanabilmektedir. Birer turistik ürün olma özelliği de taşıyan turizm destinasyonları; kendilerini ... -
The determination of the strategies which can be effective for marketing of the traditional Turkish baths (hamams): An investigation with Russian tourists
Bozok, Düriye; Köroğlu, Özlem (Prof. Dr. Assen Zlatarov University, 2009)The changes that have occured in the technology, economic, social and cultural area have caused to change the desires, needs and expectations and to seek different products and services of the customers. The changes which ... -
Duyusal deneyim memnuniyeti ve yöresel yiyecek deneyimi arasındaki ilişki ve değişkenlerin davranışsal niyet üzerindeki etkisi
Balıkoğlu, Arzu; Kılıç, Sultan Nazmiye; Bozok, Düriye (Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Bu araştırmada, turistlerin duyusal deneyim memnuniyeti ve yöresel yiyecek deneyimi arasındaki ilişkinin belirlenmesi ve bu değişkenlerin gelecekteki tüketici davranışlarına olan etkisinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır. ... -
Dışarıda yeme olgusuna yeni bir yaklaşım olarak “şefi eve çağırma”
Özgüneş, Reşad Emre; Özdemir, Sami Sonat; Bozok, Düriye (İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Bu araştırmada; şefi eve çağırma uygulamasına tüketicilerin ve şeflerin bakış açısının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada öncelikle şefi eve çağırma uygulaması, dışarıda yeme olgusu kapsamında kavramsal olarak ... -
Etnik restoranların turist davranışlarına etkisi: Berlin’deki Türk restoranlarında bir araştırma
Özdemir, Sami Sonat (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Bu çalışmanın amacı, etnik restoranlar olarak Berlin’deki Türk restoranlarını ziyaret eden Almanların, destinasyonu ziyaret ve yerel yiyecek tüketme davranışlarının değerlendirilmesi ve bu değerlendirmeler neticesinde, bu ... -
Factors affecting the perception of hygiene aimed at Turkish hamams as cultural heritage: Antalya
Bozok, Düriye; Açıksözlü, Övgü; Güleç, Emin (Huelva University Press, 2016)This study has been carried out in order to identify the factors affecting the perception of hygiene aimed at Turkish Hamams as cultural heritage. With respect to this goal, a survey has been performed by means of a ... -
Farklı baharat kombinasyonları ile hazırlanan raw food ürünlerinin duyusal analiz yöntemi ile değerlendirilmesi
Uçan, Berre Zeynep (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Son yıllarda sağlıklı beslenmeye olan ilginin arttığı görülmektedir. Bu ilgi, yeni beslenme modellerinin doğmasına zemin hazırlarken tarih öncesine dayanan beslenme şekillerinin önemini de gün yüzüne çıkarmaktadır. Bu ... -
Gastronomi turizminde yerli ziyaretçilerin yöresel yiyeceklere yönelik unutulmaz deneyimlerinin davranışsal niyetleri üzerine etkisi: Seferihisar örneği
Ölmez, Zeliha Duygu (2017)Gastronomi turizmi günden güne büyüyerek ve güçlenerek birçok destinasyonun öne çıkmasında etkili rol oynayan kilit bir faktördür. Ziyaretçileri yörelere çekmekte önemi yadsınamayacak kadar büyük olan gastronomi turizmi, ...