Browsing by Author "Can, Ayşe"
Now showing items 1-3 of 3
-
Sürdürülebilir gastronomi turizmi hareketliliğinde coğrafi işaretlemenin rolü
Kültürel değerler küreselleşme süreci ile birlikte tükenmeye yüz tutmuş olup, kültürel değerlerin sürdürülebilirliği günümüzde tartışılmaya başlanmış, korunma gerekliliği gün yüzüne çıkmıştır. Soyut kültürel mirasın somut ... -
Turizm sektöründe butik üretimin uygulanabilirliği
Doğdubay, Murat; Sarıoğlan, Mehmet; Can, Ayşe (Kutlu Avcı, 2012)Butik üretimin ele alındığı bu kuramsal çalışma, turizm sektöründe butik üretimin uygulanabilirliğinin sağlanabilmesi için bir model önerisi geliştirmeyi hedefl emektedir. Üretim sürecinin her bir müşteri istek ve ... -
Yiyecek içecek işletmelerini tercih eden tüketicilerin deneyimlerinin bireyselleştirilmesi kapsamında bir üretim şekli olarak butik üretim uygulaması
Can, Ayşe (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2014)Üretim sürecinin her bir müşteri istek ve ihtiyaçlarına yönlendirilmesi diğer bir ifadeyle üretimin kişiselleştirilmesi durumu 'butik üretim (kişiye özel üretim/ customization)' kavramı ile ifade edilmektedir. Yiyecek ...