Search
Now showing items 1-3 of 3
Investigations of genetic variation between olive (Olea europaea L.) cultivars using arbitrarily primed polymerase chain reaction (AP-PCR)
(Verlag Z Naturforsch, 2003)
Characterization and selection of olive clones for the production of olive oil is essential in Turkey because of its profitable exploitation. AP-PCR (Arbitrarily-Primed PCR) is a technique that can distinguish the genetic ...
Utilization of olive cake as a potential energy source in Turkey
(Taylor & Francis Inc, 2003)
With the energy picture getting worse every day, it is now desirable to search for alternative energy sources. This has led to renewed interest in olive cake (OC) as an alternative energy source in Turkey due to some of ...
Bazı zeytin klonlarında RAPD markerleri kullanılarak genetik ilişkinin belirlenmesi
(Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003)
Zeytin ağacı {Olea europaea L.) temelde Akdeniz bölgesinde bulunan kültüre alınmış bir bitkidir. Edremit, zeyincilik ve zeytinyağı üretimi açısından Türkiye'de en önemli bölgelerden birisidir. Bölgede sayısız kültüre alınmış ...