Browsing Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri-Makale Koleksiyonu by Title
Now showing items 1-4 of 4
-
Gastronomi turizmi: Ayvalık’ta yerli turistler üzerinde görgül bir araştırma
(2015)Bu araştırmada gastronomi ve turizm ilişkisi bağlamında, Ayvalık’ı ziyaret eden yerli turistlerin yöre mutfağına ilişkin algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma verileri anket yöntemiyle toplanmıştır. 375 yerli ... -
Sürdürülebilir destinasyon yönetimi için bir model önerisi: Ayvalık örneği
(ADAMOR Toplum Araştırmaları Merkezi, 2021)Destinasyonların rekabet avantajı elde etmek için doğal, kültürel kaynaklarını kontrollü biçimde kullanarak koruması ve sürdürülebilir turizm konusuna önem vermeleri gerekmektedir. Bu noktada; destinasyon yönetimini oluşturan ... -
Uçak kaygılarının turistik seyahatlere etkisine yönelik bir araştırma
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Çalışma bireylerin seyahat kısıtlarına neden olan en önemli olgulardan birisi olan uçuş kaygılarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada nicel araştırma yöntemleri kullanılmış olup 498 katılımcı araştırmaya ... -
Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşleri
(İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri ...