Search
Now showing items 1-10 of 14
Ticari yiyecek-içecek işletmelerinde toplam kalite yönetiminin uygulanması ve işlem performansı üzerindeki etkileri: Otel işletmelerinde bir uygulama
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1999)
Yapılan bu çalışmada, Toplam Kalite Yönetimi tüm yönleriyle ele alınmış ve Toplam Kalite Yönetiminin ticari yiyecek-içecek işletmelerinde uygulanmasına yönelik bir çerçeve oluşturulmuştur. Ayrıca Toplam Kalite Yönetiminin ...
Bursa ili törensel gelenek ve görenekleri üzerine karşılaştırmalı bir araştırma
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1996)
Hemen hemen her köşesinde tarih ve tabiatın birlikte nefes aldığı yeşilin değişik tonlarının görüldüğü, dağı, gölü, denizi yan yana bulunan, kaplıcaları ile meşhur Bursa, bir çok yerli-yabancı yazarın eserine konu olmuştur. ...
İşletmelerde yeniden yapılanma (reengineering) süreci ve otel işletmelerinde ziyafet organizasyonu için bir model önerisi
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1999)
Yeniden Yapılanma yaklaşımının işletmelerin organizasyon yapıları üzerindeki etkilerinin incelenmesini ve otel işletmelerinde bu yaklaşım çerçevesinde bir sürecin yeniden tasarımına yönelik model önerisinin geliştirilmesini ...
Balıkesir bölgesi turizm arz-talep incelemesi ve turizm geliştirilmesi için bir model önerisi
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1998)
Tez çalışmasının amacı; bir yörede turizmin geliştirilmesi için, turistler, turistik yöre halkı ve turizm işletmelerinin beklenti ve tavsiyelerini tespit ederek, turizm gelişim modeli oluşturmaktır. Tez çalışması üç bölümden ...
Boşluklu betonarme kirişlerin davranışı, boşluk civarında gerilme dağılımının incelenmesi
(Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998)
Sıhhi tesisat, pis su tesisatı, elektrik ve telefon kabloları, kalorifer boruları ve havalandırma kanalları gibi tesisatın tavandan geçirilişi sırasında kiriş gövdelerinde boşluk bırakılması zorunluluğu, yapı mühendislerinin ...
Konaklama işletmelerinde yiyecek-içecek maliyet kontrol süreci ve bir kontrol aracı olarak maliyet ve satışların analizi
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1997)
Yaptığımız bu araştırmada, konaklama işletmelerinde yiyecek-içecek maliyet kontrolü bir süreç çerçevesinde tüm aşamaları ile ele alınmış ve işletme özelliğine göre farklılık arz eden maliyet kontrol yöntemleri ve fiyatlandırma ...
Avrupa Birliği ile bütünleşme sürecinde Türk turizmi(sorunlar ve çözüm önerileri)
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1997)
Tez çalışması üç bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde; dünyadaki başlıca bütünleşme süreçleri incelenmekte ve Avrupa Birliği (AB)'nin tarihsel gelişimi, amaçlan ve organlarından bahsedilmektedir. Ayrıca, ...
Otel işletmelerinde yiyecek maliyetlerinin kontrolü ve azaltılması
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1997)
Otel İşletmelerinde Yiyecek Maliyetlerinin Kontrolü ve Azaltılması" başlığım taşıyan bu tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; otel işletmelerinin tanımı, maliyet kontrolünü ve azaltanını etkileyen temel ...
Türkiye'de geliştirilebilir turizm şekli olarak kongre turizmi ve İzmir il merkezi örnek uygulaması
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1997)
Tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde kongre ve kongre turizmi kavranılan ile kongreciliğin tarihine değinilmiştir. Ayrıca teknolojik gelişmelerin kongre turizmine etkileri ile kongre ve ...
Sürdürülebilir turizm kalkınması ve ülkemiz açısından bir değerlendirme
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1997)
"Sürdürülebilir Turizm Kalkınması ve Ülkemiz Açısından Bir Değerlendirme" başlığını taşıyan bu tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, sürdürülebilir kalkınma ile ilgili kavramlar açıklanmakta ve bunların ...