Search
Now showing items 1-6 of 6
Konaklama işletmelerinde analitik hiyerarşi prosesi yöntemi ile tedarikçi seçim kriterlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011)
Teknolojik gelişmelere bağlı olarak müşterilerin ihtiyaçları değişmiş ve daha düşük fiyat ve daha yüksek kaliteyi aynı zamanda talep etmeye başlamışlardır. Yeni gelişmelerle birlikte birçok ülkede şiddetli pazar rekabeti ...
İşletmelerde bir performans yönetimi aracı olarak kıyaslama tekniğinden yararlanma: konaklama işletmelerinde kat hizmetleri yönetimine yönelik bir araştırma
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2007)
Her işletme belli amaçlar ve görevleri yerine getirmek üzere kurulur. İşletme yöneticilerinin temel görevi ise, örgüt amaçlarını ve görevlerini mümkün olabilecek en iyi ve en başarılı düzeyde gerçekleştirmektir. Dolayısıyla, ...
Konaklama işletmeleri için bir maliyetleme modeli önerisi
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010)
İletişim ve üretim teknolojilerinin gelişmesi ve şiddetli rekabet, işletmelerin üretim ve satış politikalarını etkilemekte ve dolayısıyla maliyet sistemlerinin yeniden organizasyonunu zorunlu kılmaktadır. Çünkü, şiddetli ...
İş güvencesizliği algısı ile iş üretkenliği ilişkileri: mevsimlik ve mevsimlik olmayan konaklama işletmelerinde karşılaştırmalı bir araştırma
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmanın temel amacı, konaklama işletmeleri çalışanlarının iş güvencesziliği algıları ile iş üretkenliği düzeyleri arasındaki ilişkiyi tespit etmek ve bu ilişkinin varlığını tüm yıl ve mevsimlik çalışanlar açısından ...
Konaklama işletmelerinde yiyecek-içecek maliyet kontrol süreci ve bir kontrol aracı olarak maliyet ve satışların analizi
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1997)
Yaptığımız bu araştırmada, konaklama işletmelerinde yiyecek-içecek maliyet kontrolü bir süreç çerçevesinde tüm aşamaları ile ele alınmış ve işletme özelliğine göre farklılık arz eden maliyet kontrol yöntemleri ve fiyatlandırma ...
Otel işletmelerinde yiyecek maliyetlerinin kontrolü ve azaltılması
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1997)
Otel İşletmelerinde Yiyecek Maliyetlerinin Kontrolü ve Azaltılması" başlığım taşıyan bu tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; otel işletmelerinin tanımı, maliyet kontrolünü ve azaltanını etkileyen temel ...