Browsing Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi-Makale Koleksiyonu by Language "tur"
Now showing items 1-8 of 8
-
Afyonkarahisar'da satılan çiğ köftelerin mikrobiyolojik kalitesi
(2012)Çiğ köfte ülkemizde günlük olarak üretilen ve severek tüketilen geleneksel bir üründür. Yapılan bu çalışma, Afyonkarahisar'ın tüketimine sunulan çiğ köftelerin mikrobiyolojik kalitesini belirlemek amacıyla yapılmış ve 50 ... -
Çiğ sütlerde antibiyotik kalıntı analizlerinde hızlı test metotlarının ve HPLC tekniğinin değerlendirilmesi
(2012)Bu çalışmada, farklı prensiplere dayalı üç farklı antibiyotik test kitinin performansları beta-laktam grubu antibiyotiklerden penisilin G, ampisilin, amoksisilin ve kloksasilin ile yapay olarak kontamine edilmiş çiğ süt ... -
İzmir, Çanakkale ve Balıkesir illeri keçi işletmelerinde sürü yönetim uygulamaları üzerine bir araştırma
(2017)Bu araştırmanın amacı, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir illerinde keçi yetiştiriciliği yapan işletmelerde sürü yönetimi (bakım-besleme-sağlık koruma) uygulamaları bakımından bir durum tespiti yapmaktır. Araştırma verileri, ... -
İzmir, Çanakkale ve Balıkesir illerinde keçi sütü ve ürünleri tüketiminin analizi üzerine bir araştırma
(2017)Bu çalışmanın amacı; lzmir, Çanakkale ve Balıkesir illerinin kentsel alanındaki hane halklarının keçi sütü ve ürünleri tüketim yapısını analiz etmektir. Araştırmada oransal örnekleme ile kent merkezlerinde yaşayan 500 hane ... -
İzmir, Çanakkale ve Balıkesir illerinde keçi yetiştiriciliği yapan işletmelerin damızlık koyun ve keçi yetiştiricileri birliğinin işlevleri üzerine görüş ve beklentileri
(2017)Türkiye’de halen 5996 Sayılı Kanuna tabi olarak 80 Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştirici Birliği faaliyet göstermektedir. Bu birliklere toplam 191.675 üretici üye durumundadır. Bu araştırmanın amacı, İzmir, Çanakkale ve ... -
Süt keçisi yetiştiriciliğinin teknik ve ekonomik analizi: İzmir, Çanakkale ve Balıkesir illeri örneği
(2017)Bu araştırmanın amacı, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir illerinde süt keçisi yetiştiriciliğini teknik ve ekonomik yönden analiz etmektir. Araştırmanın verileri tabakalı (oransal) tesadüfi örnekleme ile 234 işletmeden anket ... -
Tüketime hazır bazı gıdalarda enterococcus spp. prevalansı, antibiyotik dirençlilik ve virülens faktörlerinin tespiti
(2017)Bu çalışmada tüketime hazır bazı gıdalarda Enterokok türlerinin prevalansı, antibiyotik dirençliliği ve virülans faktörleri belirlendi. Analize alınan 187 gıda örneğinin 112 (%59,9)'sinde 114 Enterococcus spp. izole edildi. ... -
Zeytin yaprağı ekstraktı ilavesinin köftelerde S. typhimurium, S. coli O157 ve S. aureus gelişimi üzerine etkisi
(2016)Bu çalışmada köftelere farklı oranlarda zeytin yaprağı ekstraktı (ZYE) ilavesinin S. typhimurium, E. coli O157 ve S. aureus'un gelişimi üzerine antimikrobiyal etkisi araştırılmıştır. Kontrol grubu köfte örneklerinde 3 log ...