Balıkesir Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi
DSpace@Balıkesir, Balıkesir Üniversitesi tarafından doğrudan ve dolaylı olarak yayınlanan; kitap, makale, tez, bildiri, rapor, araştırma verisi gibi tüm akademik kaynakları uluslararası standartlarda dijital ortamda depolar, Üniversitenin akademik performansını izlemeye aracılık eder, kaynakları uzun süreli saklar ve yayınların etkisini artırmak için telif haklarına uygun olarak Açık Erişime sunar.
DSpace'teki Bölümler
Koleksiyonunu görmek istediğiniz bölümü seçiniz.
Araştırma Çıktıları | Pubmed [1016]
Araştırma Çıktıları | Scopus [5346]
Araştırma Çıktıları | WoS [5590]
Enstitüler [4263]
Fakülteler [8752]
Meslek Yüksek Okulları [535]
Yüksek Okullar [298]
Yeni Eklenenler
-
Yiyecek içecek işletmelerinde tam zamanında üretim felsefesinin lojistik köylerde uygulanabilirliği
(SUBU Turizm Fakültesi Yayını, 2018)Yiyecek ve içecek işletmeleri 20. yüzyılın son çeyreğinde daha fazla önem kazanmıştır. Gerek ekonomik durumun iyileşmesi gerekse kadınların iş hayatına atılması insanları dışarıda yemek yemeye itmiştir. Bu bağlam yiyecek ... -
“Kendin yap” (DIY) restoranların incelenmesi
(Şule Aydın, 2019)Tüketim toplumundan üretim toplumuna geçilmeye başlanmasıyla birlikte tüketiciler kendi ihtiyaçlarını hazır ürünlerle değil, kendi isteklerine göre oluşturdukları ürünlerle gidermeye başlamıştır. Bu değişim IKEA etkisi, ... -
Sokak lezzetlerinin gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi: Şanlıurfa örneği
(Aydın Ünal, 2023)Şanlıurfa mutfağı dünyada ve Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Şanlıurfa mutfağını önemli kılan nokta ise, sahip olunan tarihi ve kültürel birikimidir. Şanlıurfa mutfağına bakıldığında; Müslüman, Hristiyan, Yahudi, ... -
Yerel halkın kültürel duyarlılık düzeyini ölçmeye yönelik bir araştırma: Halfeti örneği
(Aydın Ünal, 2023)Küreselleşmenin etkisiyle, hızla gelişen ve değişen iletişim olanakları ve aktif kullanımı, insanların istek ve beklentilerinde meydana gelen farklılaşma, artan yaşam stresi ve serbest zaman gibi faktörler insanları sürekli ... -
Akademisyen gözüyle turist sağlığı ve turist güvenliği
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Turistler, tatil planlarını yaparken ekonomik, sosyolojik, psikolojik ve demografik birçok faktörün etkisi altında kalmaktadırlar. Bu faktörlerden önce bireyler, tüm kararlarında öncelikle sağlıklarını ve güvenliklerini ... -
Kadın turist ve risk konulu çalışmaların bibliyometrik analizi
(Aydın Ünal, 2024)Turizm pazarının cinsiyete göre bölümlenmesi nispeten yenidir ve kadın turistler turizm endüstrisi içinde çok önemli bir tüketici segmenti haline gelmiştir. Kadınların seyahate katılım ve tüketiminde giderek daha aktif ... -
Customer loyalty in the specialty restaurants: An example from Istanbul
(2009)In today’s changing world, every business is trying to achieve competitive advantage, increase customer loyalty and improve efficiency. With more choices for the ever more demanding customers, restaurant businesses face ... -
Yiyecek içecek endüstrisinde bir pazarlama stratejisi olarak ürün geliştirme çalışması füzyon mutfak uygulaması
(2007)Turizmde pazarlama politikalarından biri olan turistik ürün politikası bütün işletmelerde önemli bir yer tuttuğu gibi yiyecek içecek endüstrisinde de çok önemli bir yer tutmaktadır. Yiyecek içecek endüstrileri de bu kapsamda ... -
Endüstri 4.0’ın yiyecek içecek sektöründe kullanılabilirliği (swot analizi ile bir değerlendirme)
(Düzce Üniversitesi Yayınları, 2016)İşletmeler için hızlı, kaliteli, güvenli, ekonomik mal ve hizmet üretmek/sunmak rekabet sahasında kalabilmek ve devamlılığı sağlayabilmek açısından önem taşımaktadır. Bu durum; lojistik ve teknolojinin beraber ivme ... -
Gastrodiplomasi ve foodie kavramlarının yiyecek ve içecek sektöründeki yeri (kavramsal bir tartışma)
(Düzce Üniversitesi Yayınları, 2018)Ürün ve hizmet çeşitliliğinin ve ulaşım kolaylığının artmasıyla birlikte, tüketiciler çağın gereklerine göre beklenti ve ihtiyaçlarını yeniden biçimlendirmektedir. Talepteki bu değişimin doğru analizi de rekabet sahasında ...