Yazar "Güldemir, Osman" için listeleme
-
Şalgam ve Kanji: Kültürlerarası bir ürün olarak fermente siyah havuç içecekleri
Özdemir, Sami Sonat; Güldemir, Osman (Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı, 2021)Fermente ürünler mutfak kültürleri içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Türk mutfak kültürü de fermente ürünler açısından oldukça zengindir. Bu ürünler içerisinde içecekler, süt temelli kımız, ayran, kefir, tahıl temelli ... -
Turkish terms and techniques in today's culinary culture
Güldemir, Osman; Özdemir, Sami Sonat (Rector cıu cyprus int univ, 2022)Türk mutfağı geniş bir coğrafyadan ve köklü tarihsel birikimden beslenen, kadim mutfaklar arasında yer almaktadır. Türk mutfak kültürünün anlaşılması, muhafazası ve sürdürülebilirliği oldukça önemlidir. Türk mutfağının ...