Yazar "Karakuş, Fatma" için listeleme
-
Endüsri 4.0 ve rawfood akımı
Karakuş, Fatma; Doğdubay, Murat (Emrah Özkul, 2018)İnsanlık tarihi birçok devrime şahit olmuştur. Her bir devrim bir sonraki devrimin daha çok gelişmesini sağlamıştır. Son olarak 2011 yılında Almanya tarafından ortaya atılan devir ise endüstri 4.0 olarak literatüre ... -
Endüstri 4.0 sürecinde lojistiğin yiyecek ve içecek endüstrisine etkisi
Karakuş, Fatma (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Değişimin ve gelişimin çok hızlı yaşandığı günümüzde teknolojik yeniliklere ayak uydurmak, takip etmek, haberdar olmak küçük-büyük tüm işletmeler için hayati öneme sahiptir. Bu çalışmada endüstrinin son evresi olan ve ... -
Endüstri 4.0’ın yiyecek içecek sektöründe kullanılabilirliği (swot analizi ile bir değerlendirme)
Şahin, Nur Neşe; Karakuş, Fatma; Doğdubay, Murat (Düzce Üniversitesi Yayınları, 2016)İşletmeler için hızlı, kaliteli, güvenli, ekonomik mal ve hizmet üretmek/sunmak rekabet sahasında kalabilmek ve devamlılığı sağlayabilmek açısından önem taşımaktadır. Bu durum; lojistik ve teknolojinin beraber ivme ... -
Toplum 5.0 ve lojistik ilişkisinin yiyecek-içecek işletmelerinde incelenmesi
Savsa, Gencay Saatçi; Karakuş, Fatma; Doğdubay, Murat (SUBU Turizm Fakültesi Yayını, 2018)Lojistik ve teknolojinin beraber ivme kazanması işletmelerin rekabet ortamında ayakta kalmasını sağlamaktadır. Lojistik; doğru ürünün, doğru şartlarda, doğru miktarda, doğru yerde, doğru zamanda, doğru maliyetle, doğru ... -
Yiyecek içecek işletmelerinde tam zamanında üretim felsefesinin lojistik köylerde uygulanabilirliği
Karakuş, Fatma; Doğdubay, Murat; Savsa, Gencay Saatci (SUBU Turizm Fakültesi Yayını, 2018)Yiyecek ve içecek işletmeleri 20. yüzyılın son çeyreğinde daha fazla önem kazanmıştır. Gerek ekonomik durumun iyileşmesi gerekse kadınların iş hayatına atılması insanları dışarıda yemek yemeye itmiştir. Bu bağlam yiyecek ...