Yazar "Sezen, Talha Serdar" için listeleme
-
Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin meyve, sebze ve fast-food tüketim alışkanlıklarının incelenmesi
Sezen, Talha Serdar; Karaman, Ramazan; Köroğlu, Ahmet (Kocaeli Üniversitesi, 2018)Her canlının hayatını sürdürebilmesi için beslenmesi gerekmektedir. Beslenme: insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken bir şekilde uzun yıllar boyunca yaşayabilmesi için gerekli olan tüm besin öğelerinden yeteri ... -
Gastronomi eğitimin mevcut durumunun analizine yönelik bir araştırma
Sezen, Talha Serdar (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)Günümüzde yeme-içme eylemi sadece fizyolojik bir ihtiyaç olmanın ötesine geçerek, insanların sosyalleşmek, seyahat etmek, deneyim ve statü kazanmak gibi birçok amaç ile birleştirdiği bir olgu haline gelmiştir. Bu sayede ... -
Gastronomi eğitiminde kavram yanılgıları
Sarıoğlan, Mehmet; Avcıkurt, Cevdet; Sezen, Talha Serdar (Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Felsefi akımlarda herhangi bir olgunun bilim olarak kabul edilebilmesi için kendine özgü kavramların varlığına gereksinim duyulmaktadır. Gastronomi olgusu da her bilim dalı gibi kendine özgü kavramlardan oluşmakla birlikte ... -
Mikoturizm ve toplum temelli turizm ilişkisi üzerine bir değerlendirme
Misir, İbrahim; Sezen, Talha Serdar; Şahin, Bayram (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2022)Dünyada coğrafi özellikler bakımından ve mantar çeşitliliği açısından oldukça zengin birçok destinasyonda binlerce ziyaretçinin katıldığı çeşitli organizasyonlar, festivaller ve mantar turları düzenlendiği görülmektedir. ... -
Özel gün yemeklerinin somut olmayan kültürel miras kapsamında değerlendirilmesi
Sarıoğlan, Mehmet; Sezen, Talha Serdar; Dinç, Yakup (İrfan Yazıcıoğlu, 2024)Günümüzde yemek kavramı karın doyurma eyleminin ötesine geçmiştir. Kültür ve sosyoloji ile özellikle bağdaştırılan bu kavram, insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Yeme içme davranışları bir toplumun kültürü ve toplum ... -
Türkiye’de gastronomi eğitiminin tarihi ve gelişimi
Şat, Rana; Sezen, Talha Serdar; Doğdubay, Murat (2023)Günümüzde gastronomi kavramı yeme içme eyleminin ötesinde, fizyolojik bir ihtiyaç olarak algılanmasının yanı sıra; insanların sosyalleşebilmesi, seyahat deneyimi elde edebilmesi ve statü kazanması gibi birçok unsuru ...