Yazar "Taşkın, Erol" için listeleme
-
Beyaz gürültü (white noise) kavramı ve gastronomi sektörü ile ilişkisi
Doğdubay, Murat; Süzer, Özkan; Taşkın, Erol (Nevşehir HBV Üniversitesi Turizm Fakültesi, 2019)Beyaz gürültü, bebeklerde rahatlatıcı ve dinlendirici etkisi olduğu bilinen bir ses türüdür. Bu ses türü, dış ortam seslerine maskeleme yaparak monoton ve sabit bir sesin duyulmasına neden olur. Yiyecek içecek işletmelerinde ... -
Destinasyon yemek kimliği ölçeği geliştirme çalışması
Taşkın, Erol (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Destinasyonda bulunan çeşitli kimlik öğeleriyle beraber gastronomi de ön planda yer alan bir ayırt edici unsurdur. Destinasyonun yemek kimliğini belirleyecek bir çerçeve çizmek bu konuda hizmet sunacak olan araştırmacı ... -
Gastronomi 4.0 kavramı kapsamında nesnelerin internetinin (IOT) mutfaktaki yeri
Doğdubay, Murat; Taşkın, Erol; Yılmaz, Mustafa (Detay Yayıncılık, 2022)Gastronomi 4.0 kavramının geleneksel yiyecek üretim noktalarında gün geçtikçe daha fazla yer aldığı görülmektedir. Bununla beraber internetin kullanım olanakları ile akıllı cihazları üretim maliyetleri azaldıkça çok daha ... -
Yöresel gıda satan işletmelerin destinasyonun yemek kimliğine etkisi: Gaziantep’te bir inceleme
Taşkın, Erol; Doğdubay, Murat (Karabük Üniversitesi, 2023)Yöresel gıda satıcıları bir destinasyonun gastronomisi için önemli unsurlardan birisidir. Yörenin gastronomik ürünlerini pazarlamaları yanında yerel üreticilere de maddi destek sağlayarak ekonomik olarak katkılarda ...