Yazar "Yüksel, Yavuz" için listeleme
-
Determination of the effect of high energy ultrasound application in tempering on flour quality of wheat
Yüksel, Yavuz; Elgün, A. (Elsevier, 2020)This research has been carried out under laboratory conditions. To determine the effect of soaking with ultrasound application to dampen hard wheat samples at one stage in tempering process was the prior goal. In the ... -
Effect of cold-pressed Nigella sativa seed meal on dough quality and nutritional value of bread
Yüksel, Yavuz; Kıralan, Mustafa; Ramadan, Mohamed Fawzy (SAGE Publications Inc., 2023)This study investigated the application of black cumin meal (BCM) obtained from cold-pressing Nigella sativa seeds in bread baking. The effect of BCM on bread rheological traits and its nutritional value were investigated. ... -
Investigation of the effect of using palm kernel powder in bread flour on quality parameters of flour
Yüksel, Yavuz; Demir, Mustafa Kursat (2023)In this study, the effect of palm kernel powder (PKP), a vegetable waste, on the quality parameters of bread and dough was investigated. For this purpose, farinograph and extensograph values of doughs made from PKP-flour ... -
Makarnalık buğday çeşidinde ultrason teknolojisinin tavlama işlemi üzerine etkisinin incelenmesi
Kaya, Bahar (Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2024)İnsanların günlük diyetlerinde, farklı buğdaylardan üretilen yiyecekler oldukça fazladır. Makarnalık buğdaylar (Triticum durum) bunlardan bir tanesidir. Bu buğday sert bir buğday çeşidi olup, kendine özgü öğütme kriterleri ... -
Ultrason teknolojisinin ekşi hamurdan üretilen kekin kalite parametreleri üzerine etkilerinin incelenmesi
Er, Vuslat Nursel (Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2024)Bu çalışmada ultrason teknolojisinin ekşi hamurdan üretilen kekin kalite parametreleri üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda literatür incelemeleri ve ön denemeler yapılarak denemede kullanılmak ...