Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÖztürk, Mustafa
dc.contributor.authorDallı (Tosman), Hatice
dc.date.accessioned2019-12-10T09:14:04Z
dc.date.available2019-12-10T09:14:04Z
dc.date.issued2000en_US
dc.date.submitted2000
dc.identifier.citationDallı (Tosman), Hatice. Bazı sebze türlerinde tuzlu ortamlarda çimlendirme denemeleri. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/10253
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractDomates, Biber ve Patlıcan tohumlan farklı yoğunluklardaki (50, 100, 150, 200 mM) NaCl ve KC1 içeren ortamlara ekilerek, çimlenmeleri gün gün izlenmiştir. Kontrol grubu olarak Hoagland kültür çözeltisi kullanılmıştır. Bu çalışma sonucunda sebze tohumlarının çimlenmeleri arasında bazı farklılıklar görülmüştür: Domates ikinci yada üçüncü günde çimlenmiş daha sonra biber, son olarak da patlıcan takip etmiştir. Her iki tuz ortamında tohumların çimlenmesinde yoğunluk arttıkça çimlenmede gecikme ve tohum sayısında azalma görülmüştür. 50 mM tuz yoğunluğunda (NaCl, KC1) maksimum çimlenme görülürken, 100, 150. 200 mM tuz yoğunluklarında (NaCl, KC1) çimlenme giderek azalmıştır. 200 mM tuz yoğunluğuna ulaştığında birkaç çimlenme görülmüştür, onlarda gelişmeden çürümüşlerdir. KC1 ortamında çimlenmenin aynı yoğunluklardaki NaCl ortamlarından daha fazla olduğu gözlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe germination of tomato, papper and eggplant seeds has been daily impressed by planting them in to areas containing NaCl and KC1 which have different density (50, 100, 150, 200 mM) Hoagland culture solution have been used as the control group. As a result of the study, some differences have been seen betwen the germination of the vagetable seeds. Tomato has germinated in the second or third day, then papper has germinated and lastly, eggplant germinated. In bath salted areas, some descrease in the number of seeds and retarding have been seen. While maximum germination has been seen in 50 mM of salt density (NaCl and KC1), the germination in 100, 150, 200 mM of salt density has gradually decreased hittle germination on has been seen in 200 mM of salt density, but seeds have qutrified before they grow. It has been impressed that there has been more germination in the areas of KC1 than in the areas of NaCl, in the same density.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇimlenmeen_US
dc.subjectTuz Stresien_US
dc.subjectDomatesen_US
dc.subjectBiberen_US
dc.subjectPatlıcanen_US
dc.subjectGerminationen_US
dc.subjectSalt Stressen_US
dc.subjectTomatoen_US
dc.subjectPapperen_US
dc.subjectAggplanten_US
dc.titleBazı sebze türlerinde tuzlu ortamlarda çimlendirme denemelerien_US
dc.title.alternativeGermination tryouts of some vege table kinds in salty areasen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster