Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAslan, Oktay
dc.contributor.authorYerlitürk, Fatma Ülker
dc.date.accessioned2019-12-30T08:31:59Z
dc.date.available2019-12-30T08:31:59Z
dc.date.issued2003en_US
dc.date.submitted2003
dc.identifier.citationYerlitürk, Fatma Ülker. Pyrus elaegrifolia meyvesinden polifenol oksidaz enziminin afinite kromatografisi ile saflaştırılması ve bazı kinetik özelliklerinin incelenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/10348
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractBu çalışmada Pyrus elaegrifolia 'dm. ekstrakte edilen polifenol oksidaz enzimi afinite kromatografisi ile saflaştırılarak bazı kinetik özellikleri incelenmiştir. Enzimin saflığı, SDS-Poliakrilamid jel elektroforezi ile kontrol edilmiştir. Katekol substratı kullanılarak Pyrus elaegrifolia polifenol oksidaz (PePPO) enziminin aktivitesi üzerine sıcaklık ve pH'ın etkisi araştırılmıştır. PePPO enziminin optimum pH:6.0 ve sıcaklığı 35 °C olarak bulunmuştur. PePPO enziminin optimum pH ve sıcaklıkta katekol substratı için Km ve Vmax değerleri Lineweaver-Burk yöntemi ile belirlenmiştir. Bu değerler sırası ile 6,6x1 0"3 M ve 1 1000 U olarak bulunmuştur. Saflaştırılan enzim üzerinde glutatyon, p-aminobenzoik asit,etilen glikol ve L-sistein bileşiklerinin etkisi incelenmiştir. En etkili inhibitörün p-aminobenzoik asit olduğu saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this study, the polyphenol oxidase en2yme was extracted from wild pear by afinity chromatography and its some kinetic properties was examined. The purity of purified enzyme was confirmed by SDS gel electrophoresis. The effects of temperature and pH on the activity of wild pear polyphenol oxidase enzyme was investigated by using catechol as substrat. Optimum pH and optimum temperature of PePPO enzyme were found as 6.00 and 35° C, respectively. Km and Vmax values of PePPO enzyme in optimum pH and temperature were determined by using Lineweaver-Burk method for catechol as substrat. The values were found as 6.6x1 0"3 M and 1 1000 U, respectively. The effects of glutatyon, p-aminobenzoic acid, ethylene glikol and L-cystein chemicals on purificated enzyme were also investigated The most effective inhibitor was found as p-aminobenzoic acid.en_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPyrus Elaegrifoliaen_US
dc.subjectPolifenol Oksidazen_US
dc.subjectAfinite Kromatografisien_US
dc.subjectİnhibisyonen_US
dc.subjectOptimum Ph ve Sıcaklıken_US
dc.subjectWild Pearen_US
dc.subjectPolyphenol Oxidaseen_US
dc.subjectAfinity Chromatographyen_US
dc.subjectInhibitionen_US
dc.subjectPyrus Elaegrifoliaen_US
dc.subjectOptimum Ph and Temperatureen_US
dc.titlePyrus elaegrifolia meyvesinden polifenol oksidaz enziminin afinite kromatografisi ile saflaştırılması ve bazı kinetik özelliklerinin incelenmesien_US
dc.title.alternativePurification of polyphenol oxidase from Pyrus elaegrifolia fruit by affinity chromatography and characterization of its some kinetic properitesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster