Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAymankuy, Şimal Yakut
dc.contributor.authorKocaağa, Erten
dc.date.accessioned2021-12-06T09:51:23Z
dc.date.available2021-12-06T09:51:23Z
dc.date.issued2021en_US
dc.date.submitted2021
dc.identifier.citationKocaağa, Erten. Endüstriyel mutfaklarda iş etüdü uygulamaları ve iş süreçlerinin iyileştirilmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/11756
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractBu yüksek lisans tezi, endüstriyel mutfaklarda iş etüdü uygulamaları kullanılarak iş süreçlerinin iyileştirilmesi amacıyla yapılmıştır. Mevcut araştırma evrenini, tüm endüstriyel mutfaklar oluşturmaktadır. Örneklem olarak ise, Balıkesir merkezde yer alan bir şehir oteli mutfağı seçilmiştir. Araştırma verileri ana hat iş akış şemaları ile iş akış şemaları kullanılarak metre, kronometre ve video kayıt cihazı kullanılarak toplanmıştır. Toplanan veriler ilgili otel çalışanlarının katılımıyla oluşturulan ekiple, beyin fırtınası yöntemi kullanılarak ve etüt çalışmaları yapılarak değerlendirilmiştir. Çalışma sonucunda iş etüdü tekniklerinden yararlanılarak getirilen öneriler sayesinde endüstriyel mutfaklarda üretimin dolayısıyla iş sürelerinin iyileştirildiği saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThis master's thesis was carried out in order to improve business processes by using work study applications in industrial kitchens. The current research universe is all industrial kitchens constitute. As a sample, the cuisine of the a city hotel located in the center of Balıkesir was chosen. Research data were collected using a meter, a stopwatch, and a video recorder using mainline work flow charts and work flow charts. The collected data were evaluated by conducting studies by using the brainstorming method with the team formed with the participation of the hotel team. As a result of the research, it was determined that the work times were improved due to production in industrial kitchens, thanks to the suggestions made by using work study techniques.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİş Etüdüen_US
dc.subjectEndüstriyel Mutfaklaren_US
dc.subjectİş Süreçlerinin İyileştirilmesien_US
dc.subjectWork Studyen_US
dc.subjectIndustrial Kitchensen_US
dc.subjectImprove Business Processesen_US
dc.titleEndüstriyel mutfaklarda iş etüdü uygulamaları ve iş süreçlerinin iyileştirilmesien_US
dc.title.alternativeWork study applications and improvement of business processes in industrial kitchensen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster