Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSavaş, Elif
dc.date.accessioned2022-01-20T07:42:58Z
dc.date.available2022-01-20T07:42:58Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.issn1301-7985 / 2536-5142
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.25092/baunfbed.680638
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/11977
dc.description.abstractAkhisar Bölgesi Türkiye’den hasat edilen üç Türk zeytin çeşidi (Domat, Edremit, Gemlik) ile gerçekleştirilen bu çalışmanın amacı, İspanyol Yöntemi ile sofralık zeytine işlemenin toplam fenolik madde ve antioksidan kapasiteye etkisini belirlemektir. Zeytin ekstraktlarının toplam fenol içeriği Folin-Ciocalteu yöntemi ile, antioksidan kapasite ise ferric tiyosiyanat indirgeme kapasitesi ve hidrojen peroksit giderme kapasitesi yöntemleri ile belirlenmiştir. Çizilmiş ve çizilmemiş zeytinler salamura değişimi ((6 % (w/v) NaCl) ve kontrol örneği olarak alkali (1% (w/v) NaOH) uygulaması ile acılık giderme işlemine tabi tutulmuştur. Alkali ile acılık giderme işlemi oleuropein miktarlarında % 78 oranında azalmaya neden olmakla birlikte sırasıyla Edremit, Domat ve Gemlik çeşitlerinin toplam fenolik madde içeriklerinde % 70.51, % 70.47 and % 50.44 düzeylerinde azalma görülmüştür.en_US
dc.description.abstractThe study was performed on three Turkish olive cultivars from Akhisar region in Turkey (Domat, Edremit, Gemlik) to determine the effect of Spanish style processing on total phenolic compounds and antioxidant capacity. Total polyphenol content was estimated with the Folin–Ciocalteau assay, the antioxidant activity of olive extracts was determined according to the ferric thiocyanate methodand hydrogen peroxide scavenging assay. Scratched and unscratched olive samples were debittered by brine replacement (6 % (w/v) NaCl) and alkaline (1% (w/v) NaOH) treatment as control. Alkali treatment for debittering, was decreased oleuropein amounts 78 %, however, has led to an important loss of total phenolic compounds with a reduction rate of 70.51%, 70.47% and 50.44%, for Edremit, Domat and Gemlik varieties, respectively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.25092/baunfbed.680638en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectH2O2 Gidermeen_US
dc.subjectToplam Fenolen_US
dc.subjectZeytinen_US
dc.subjectEdremiten_US
dc.subjectDomaten_US
dc.subjectGemliken_US
dc.subjectH2O2 Scavengingen_US
dc.subjectTotal Phenolen_US
dc.subjectOliveen_US
dc.subjectEdremiten_US
dc.subjectDomaten_US
dc.subjectGemliken_US
dc.titleTürk sofralık yeşil zeytinlerin antioksidan özellikleri üzerine İspanyol yöntemi ile işlemenin etkisien_US
dc.title.alternativeInfluence of Spanish style processing on antioxidant properties of Turkish green table olivesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.contributor.departmentMühendislik Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-4878-0013en_US
dc.identifier.volume22en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage216en_US
dc.identifier.endpage227en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster