dc.contributor.author | Şahin, Songül Kılınç | |
dc.contributor.author | Özgürel, Gizem | |
dc.date.accessioned | 2024-01-25T08:11:28Z | |
dc.date.available | 2024-01-25T08:11:28Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.identifier.issn | 2146-1961 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.35826/ijoess.3110 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12462/13847 | |
dc.description | Özgürel, Gizem (Balikesir Author) | en_US |
dc.description.abstract | Yeme-içme alışkanlığı toplumdan topluma farklılık göstermekte olup bu alışkanlıklar o toplumun
kültürel bir parçasını oluşturmaktadır. Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan
işletmelerden biri de esnaf lokantalarıdır. Bu çalışmanın temelini de esnaf lokantaları
oluşturmaktadır. Mart 2020 itibari ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak
tanımlanan Covid-19 diğer pek çok sektörü olduğu gibi yiyecek-içecek sektörünü de derinden
etkilemiştir. Böyle bir salgının esnaf lokantalarını nasıl etkilediğini ortaya çıkarmak oldukça
önemlidir. Ayrıca, bu kriz döneminde esnaf lokanta yetkililerinin alacakları kararlar işletmelerinin
geleceği açısından kritik öneme sahiptir. Bu çalışmanın amacı, Covid-19 krizinde esnaf
lokantalarının yaşadıkları sorunları ortaya çıkartmak ve söz konusu sorunlarla başa çıkma
yöntemlerinin ve sorunlara yönelik çözüm önerilerinin neler olduğunu belirlemektir. Bu amaçlar
doğrultusunda, nitel araştırma yönteminin benimsendiği çalışmada, Muğla’nın Ula ve Balıkesir’in
Edremit ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 10 esnaf lokantası yetkilisinden mülakat tekniği yolu
ile veriler toplanmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanmak suretiyle toplanan veriler
içerik analizi yöntemiyle değerlendirilerek bulgulara ulaşılmaya çalışılmıştır. Yapılan araştırma
sonucunda, esnaf lokantalarının Covid-19 krizinin olumsuz etkileri ile yüzleştikleri, özellikle satış
hacmi ve gelirlerde düşüş ile nitelikli işgücü kaybı yaşadıkları tespit edilmiştir. Bu bulgulara ek
olarak krizin sadece ekonomik açıdan değil aynı zamanda psikolojik açıdan da olumsuz etkiler
yarattığı sonuçlarına ulaşılmıştır. Elde edilen bulgular; esnaf lokantalarının Küçük ve Orta Ölçekli
İşletme (KOBİ) olarak kırılganlıklarının yüksekliğini, krizlere hazırlıklı olmadıklarını ve kriz yönetim
planlarının bulunmadığını göstermiştir. Bu araştırma, pandemi ve diğer krizlerin küçük işletmeler
olan esnaf lokantaları üzerindeki etkilerini ortaya koyarak literatüre önemli bir katkı sağlamaktır.
Ayrıca araştırmadan elde edilen sonuçlarının sektöre ve sektör çalışanlarına katkı sağlayacağı
düşünülmektedir. | en_US |
dc.description.abstract | Eating and drinking habits differ from society to society and constitute a cultural part of that
society. One of the businesses that have a vital place in Turkish culinary culture is artisan
restaurants. Therefore, the basis of this study is comprised of examining artisan retaurants.
Coronavirus (Covid-19) which was announced pandemic by WHO on 11 March 2020 has also
profoundly affected the food and beverage industry besides other many industries. It is
important to understand how such a large-scale epidemic has affected the artisan restaurant. In
addition, the decisions to be taken by the artisan restaurant managers during this crisis period
are of critical importance for the future of their businesses. The aim of this study is to reveal the
problems experienced by the artisan restaurants during Covid-19 crisis and to determine the
methods of coping with these problems and develops solutions for them. The data were
collected with semi-structured interview form and analyzed by content analysis. In the
accordance with these purposes, the qualitative research method had been adopted, data were
collected through the interview technique from a total of 10 artisan restaurant operating in
Mugla’s Ula and Balikesir’s Edremit districts. As a result of the research, it has been determined
that the artisan restaurants have faced the negative effects of the Covid-19 crisis at a high level,
particularly the sudden decline in sales volume and revenues, and the loss of qualified workforce
due to the dismissal of employed personnel. In addition, it has been determined that the crisis
has negative effects not only economically but also psychologically. Obtained findings; it has been
shown that artisan restaurants are highly vulnerable to crisis as a Small and Medium Sized
Enterprises (SMEs), they are not ready for crises and they do not have a crisis management
plans. This research makes an important contribution to the literature by revealing the effects of
the pandemic and other crises on small businesses like artisan restaurants. Also, it is thought
that the results obtained will contribute food and beverage industry and sector employees. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Prof. Dr. Kadir Ulusoy | en_US |
dc.relation.isversionof | 10.35826/ijoess.3110 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kriz Yönetimi | en_US |
dc.subject | Covid-19 | en_US |
dc.subject | Esnaf Lokantaları | en_US |
dc.subject | Ula | en_US |
dc.subject | Edremit | en_US |
dc.subject | Crisis Management | en_US |
dc.subject | Artisan Restaurant | en_US |
dc.title | Covid-19 pandemisinin esnaf lokantalarına etkisi | en_US |
dc.title.alternative | The impact of the covid-19 pandemic on artisan restaurants | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimler Dergisi | en_US |
dc.contributor.department | Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-3510-9220 | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-1161-3721 | en_US |
dc.identifier.volume | 13 | en_US |
dc.identifier.issue | 50 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1353 | en_US |
dc.identifier.endpage | 1368 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |