dc.contributor.author | Demirbulat, Özge Güdü | |
dc.contributor.author | Saatçi, Gencay | |
dc.contributor.author | Tozan, Büşra | |
dc.date.accessioned | 2024-02-05T15:58:56Z | |
dc.date.available | 2024-02-05T15:58:56Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.issn | 2619-9548 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.33083/joghat.2022.191 | |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1132819 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12462/14299 | |
dc.description.abstract | Bu araştırmada, Çanakkale’de faaliyet gösteren restoran işletmelerinin yöneticilerinin, Çanakkale mutfağı hakkındaki görüşlerinin tespit edilmesi ile Çanakkale mutfağının yaşatılmasının yöre ve yöre insanına ne gibi katkılarının olduğunun incelenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca, restoran yöneticilerinin, Çanakkale mutfağının yaşatılması ve sürdürülebilir olması için neler yaptıklarının, ne gibi öneriler geliştirdiklerinin belirlenmesi araştırmanın diğer amaçları arasında yer almaktadır. Bu araştırmada, veri toplama tekniği olarak nitel araştırma yöntemlerinden biri olan görüşme tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemi Çanakkale’de faaliyet gösteren restoran işletmelerinde görev yapan 25 restoran yöneticisinden oluşmaktadır. Araştırma sonucunda, restoran yöneticilerinin Çanakkale mutfağına ilişkin yeterli bilgiye sahip oldukları, Çanakkale yöresine hâkim oldukları, doğal ve tarihi yönden zengin bir mutfağa sahip olan Çanakkale’nin sürdürülebilir olabilmesi için önerilerde bulundukları ve aynı zamanda yöre ve yöre insanına da büyük katkılar sağlandığına yönelik görüşlerinin olduğu tespit edilmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | In this study, it is aimed to determine the opinions of the managers of the restaurant businesses operating in Çanakkale about Çanakkale cuisine and to examine what kind of contributions the keeping of Çanakkale cuisine makes to the local and local people. In addition, it is among the other aims of the research to determine what restaurant managers do and what kind of suggestions they develop for the survival and sustainability of Çanakkale cuisine. In this study, the interview technique, which is one of the qualitative research methods, was used as a data collection technique. The sample of the research consists of 25 restaurant managers working in restaurant businesses operating in Çanakkale. As a result of the study, it has been determined that the restaurant managers have sufficient knowledge about Çanakkale cuisine, they have a command of the Çanakkale region, they make suggestions for the sustainability of Çanakkale, which has a rich natural and historical cuisine and at the same time they have opinions that great contributions are made to the local and local people. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel (Online) | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Yöresel Yemek | en_US |
dc.subject | Yöresel Mutfak | en_US |
dc.subject | Çanakkale Mutfağı | en_US |
dc.subject | Sürdürülebilirlik | en_US |
dc.subject | Çanakkale | en_US |
dc.subject | Local Food | en_US |
dc.subject | Local Cuisine | en_US |
dc.subject | Local Cuisine | en_US |
dc.subject | Canakkale Cuisine | en_US |
dc.subject | Sustainability | en_US |
dc.subject | Canakkale | en_US |
dc.title | Çanakkale mutfağı hakkında restoran yöneticilerinin görüşlerinin incelenmesi | en_US |
dc.title.alternative | Examination of restaurant managers’ opinions about Canakkale cuisine | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.contributor.department | Balıkesir Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 5 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1159 | en_US |
dc.identifier.endpage | 1167 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.buozel | trdizinideal | en_US] |
dc.department-temp | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Çanakkale, Türkiye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Çanakkale, Türkiye Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Balıkesir, Türkiye | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 1132819 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.33083/joghat.2022.191 | |