Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemirbulat, Özge Güdü
dc.contributor.authorSaatçi, Gencay
dc.contributor.authorTozan, Büşra
dc.date.accessioned2024-02-05T15:58:56Z
dc.date.available2024-02-05T15:58:56Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.issn2619-9548
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.33083/joghat.2022.191
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1132819
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/14299
dc.description.abstractBu araştırmada, Çanakkale’de faaliyet gösteren restoran işletmelerinin yöneticilerinin, Çanakkale mutfağı hakkındaki görüşlerinin tespit edilmesi ile Çanakkale mutfağının yaşatılmasının yöre ve yöre insanına ne gibi katkılarının olduğunun incelenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca, restoran yöneticilerinin, Çanakkale mutfağının yaşatılması ve sürdürülebilir olması için neler yaptıklarının, ne gibi öneriler geliştirdiklerinin belirlenmesi araştırmanın diğer amaçları arasında yer almaktadır. Bu araştırmada, veri toplama tekniği olarak nitel araştırma yöntemlerinden biri olan görüşme tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemi Çanakkale’de faaliyet gösteren restoran işletmelerinde görev yapan 25 restoran yöneticisinden oluşmaktadır. Araştırma sonucunda, restoran yöneticilerinin Çanakkale mutfağına ilişkin yeterli bilgiye sahip oldukları, Çanakkale yöresine hâkim oldukları, doğal ve tarihi yönden zengin bir mutfağa sahip olan Çanakkale’nin sürdürülebilir olabilmesi için önerilerde bulundukları ve aynı zamanda yöre ve yöre insanına da büyük katkılar sağlandığına yönelik görüşlerinin olduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, it is aimed to determine the opinions of the managers of the restaurant businesses operating in Çanakkale about Çanakkale cuisine and to examine what kind of contributions the keeping of Çanakkale cuisine makes to the local and local people. In addition, it is among the other aims of the research to determine what restaurant managers do and what kind of suggestions they develop for the survival and sustainability of Çanakkale cuisine. In this study, the interview technique, which is one of the qualitative research methods, was used as a data collection technique. The sample of the research consists of 25 restaurant managers working in restaurant businesses operating in Çanakkale. As a result of the study, it has been determined that the restaurant managers have sufficient knowledge about Çanakkale cuisine, they have a command of the Çanakkale region, they make suggestions for the sustainability of Çanakkale, which has a rich natural and historical cuisine and at the same time they have opinions that great contributions are made to the local and local people.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofJournal of Gastronomy, Hospitality and Travel (Online)en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYöresel Yemeken_US
dc.subjectYöresel Mutfaken_US
dc.subjectÇanakkale Mutfağıen_US
dc.subjectSürdürülebilirliken_US
dc.subjectÇanakkaleen_US
dc.subjectLocal Fooden_US
dc.subjectLocal Cuisineen_US
dc.subjectLocal Cuisineen_US
dc.subjectCanakkale Cuisineen_US
dc.subjectSustainabilityen_US
dc.subjectCanakkaleen_US
dc.titleÇanakkale mutfağı hakkında restoran yöneticilerinin görüşlerinin incelenmesien_US
dc.title.alternativeExamination of restaurant managers’ opinions about Canakkale cuisineen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentBalıkesir Üniversitesien_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage1159en_US
dc.identifier.endpage1167en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.buozeltrdizinidealen_US]
dc.department-tempÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Çanakkale, Türkiye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Çanakkale, Türkiye Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Balıkesir, Türkiyeen_US
dc.identifier.trdizinid1132819en_US
dc.identifier.doi10.33083/joghat.2022.191


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster