Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorLiceli, Mehmet Tahsin
dc.contributor.authorİlban, Mehmet Oğuzhan
dc.date.accessioned2024-12-11T12:45:08Z
dc.date.available2024-12-11T12:45:08Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2024.1483
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/15503
dc.description.abstractÇalışmanın temel amacı likiditenin finansal performans üzerine etkisini incelemektir. Bu kapsamda Yeme içme sektöründe faaliyet gösteren 34 büyük ölçekli restoran işletmesine ait 2017-2020 dönemi verileri toplanmıştır. Çalışmada finansal performans göstergesi olarak aktif karlılık oranı, likidite göstergeleri olarak cari oran, nakit oran ve likidite oranı kullanılmıştır. Verilerin analiz edilmesinde regresyon testi gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgulara göre likidite oranı aktif karlılık oranını etkilememektedir. Bunun aksine cari ve oran nakit oran aktif karlılık oranını pozitif yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır. Sonuç olarak likidite yönetimi işletme yöneticileri tarafından doğru bir şekilde yönetilir ise işletmenin finansal performansı olumlu yönde etkilenecektir.en_US
dc.description.abstractThe main purpose of the study is to examine the effect of liquidity on financial performance. In this context, data from 34 large-scale restaurant businesses operating in the food and beverage sector were collected for the period 2017-2020. In the study, active profitability ratio was used as a financial performance indicator, and current ratio, cash ratio and liquidity ratio were used as liquidity indicators. Regression test was performed in the analysis of the data. According to the findings, liquidity ratio does not affect active profitability ratio. On the contrary, it was concluded that the current ratio and cash ratio positively affect active profitability ratio. As a result, if liquidity management is managed correctly by business managers, the financial performance of the business will be positively affected.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİrfan Yazıcıoğluen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2024.1483en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFinansal Performansen_US
dc.subjectLikiditeen_US
dc.subjectYeme İçme Sektörüen_US
dc.subjectLiquidityen_US
dc.subjectFinancial Performanceen_US
dc.subjectFood and Beverage Industryen_US
dc.titleLikiditenin finansal performansa etkisi: Yeme içme sektörü üzerine bir uygulamaen_US
dc.title.alternativeThe effect of liquidity on financial performance: An application on the food and beverage sectoren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentBurhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0001-7707-0347en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7557-9817en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage2176en_US
dc.identifier.endpage2188en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster