Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorDündar, Ekrem
dc.contributor.authorÇelebi, Evrim
dc.date.accessioned2016-01-19T13:38:14Z
dc.date.available2016-01-19T13:38:14Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009en
dc.identifier.citationÇelebi, Evrim. Krabrolinin P. pastoris'te üretimi ve optimizasyonu. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/1708
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractBu çalışmada özelikle son yıllarda önem kazanan, hemen hemen tüm canlılarda bulunan, bağışıklık sistemi için son derece önemli rol oynayan ve AMP (antimikrobiyal peptit) olarak isimlendirilen bir gurup peptitten krabrolin üzerinde çalışılmış, bu peptidin çalkalamalı maya (Pichia pastoris) kültüründe üretiminin optimizasyonu hedeflenmiş ve aktivitenin en üst düzeye ulaştığı koşulların saptanması amaçlanmıştır. Bunun için öncelikle kültür çalışmalarında kritik öneme sahip parametreler saptanmış (sıcaklık, pH gibi) ve tasarlanan her bir deney serisine teker teker uygulanmıştır. Sonuç olarak, gerçekleştirilen 6 deney serisinde pH'nın tek başına gözle görülür bir aktivite artışına neden olmadığı, özellikle EDTA ve BSA ile birlikte dikkate alındığında aktivitenin artışında etkili olduğu gözlemlenmiştir. Sonuçlardan emin olunması için bazı deneylerin, bazı ek kontroller ile beraber tekrar edilmesine gerek vardır.en_US
dc.description.abstractIn this study, crabrolin, an anti-microbial peptide (AMP) that is found in all organisms, has crucial roles in immune system, and has gained importance recently, was studied with respect to yield optimisation in shake-cultures. Fort this purpuse, crucial parameters of culture growth (such as pH and temperature) were first determined and then applied to all experiments designed. Based on results of the six experiment series, it was concluded that pH alone was not important parameter for an increase of activity, but EDTA and BSA were particularly effective when arranged together with pH. To confirm these results, some experiments need to be repeated along with some additional controls.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAntimikrobiyal Peptitleren_US
dc.subjectKrabrolinen_US
dc.subjectP. pastorisen_US
dc.subjectAntimicrobial Peptidesen_US
dc.subjectCrabrolin
dc.titleKrablolinin P.pastoris'te üretimi ve optimizasyonuen_US
dc.title.alternativeOptimization of crabrolin production in P. pastorisen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster