Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorHacıoğlu, Necdet
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.date.accessioned2016-01-20T07:40:28Z
dc.date.available2016-01-20T07:40:28Z
dc.date.issued2000
dc.date.submitted2000en
dc.identifier.citationDoğdubay, Murat. Türkiye'de özellikli restoranlarda pazarlama sorunları ve çözüm önerileri: Bir örnek uygulama. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2000.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/1850
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractBu çalışma, üç bölümden oluşmaktadır. Osmanlı Mutfağı sunan restoranlar, Özellikli Restoranlar olarak incelenmiştir. İlk bölümde; Türk kültürü içerisindeki yeme- içme alışkanlıklarından ve bunun tarihsel gelişim sürecinden bahsedilmektedir. İkinci bölümde; Özellikli Restoranların yapıları ve bulundukları piyasa incelendikten sonra; satışlarını geliştirme ve tanıtım amacıyla yaptıkları pazarlama faaliyetlerinden bahsedilmektedir. Üçüncü bölümde; İstanbul'daki Özellikli Restoranlar' in bugünkü durumu, istatistiksel veriler aracılığıyla analiz edilmektedir. Yapılan anket çalışmasıyla; özellikle belli başlı pazarlama sorunları saptanmaya çalışılmaktadır. Çalışmanın sonucu ve öneriler kısmında ise; Özellikli Restoranların pazarlama faaliyetleri değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmenin ışığında; hem günümüzde hem gelecekte başarılı pazarlama çalışmalarının yürütülmesi için çözüm önerilerinde bulunulmaktadır.en_US
dc.description.abstractThis study is composed of three chapters. Ottoman Restaurants is analysed that example of the Specialised Resturants. In the first chapter, the food and beverage habits and its historical development phase within the Turkish culture have been mentioned about. The second chapter, first, investigates the structures of the Specialised Restaurants and their market types and then, mentions about their marketing activities to promote sales and publicity. In the third chapter the present situation of the Specialised Restaurants in Istanbul has been analysed through statistical data. An attempt has been made to identify especially major marketing problems of them by means of a questionnaire. In the conclusion and recommendations part of the study, marketing activities of the Specialised Restaurants have been investigated. In the light of this evaluation, recommendations have been made to carry out successful marketing activities presently and in the future.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBeslenme Alışkanlıkları
dc.subjectHizmet Pazarlaması
dc.subjectMutfak
dc.subjectPazarlama
dc.subjectRestoranlar
dc.subjectTürk Kültürü
dc.subjectTürk Mutfağı
dc.subjectNutritional Habits
dc.subjectService Marketing
dc.subjectKitchen
dc.subjectMarketing
dc.subjectRestaurants
dc.subjectTurkish Culture
dc.subjectTurkish Cuisine
dc.titleTürkiye'de özellikli restoranlarda pazarlama sorunları ve çözüm önerileri (bir örnek uygulama)en_US
dc.title.alternativeMarketing problems in the specialised restaurants in Turkey and recommendations; a studyen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster