Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKılıç, Turgut
dc.contributor.authorMenduh, Burcu
dc.date.accessioned2016-05-16T07:00:54Z
dc.date.available2016-05-16T07:00:54Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015en
dc.identifier.citationMenduh, Burcu. Zeytin, zeytin çekirdeği ve zeytin yaprağındaki oleuropein bileşiğinin izolasyonu ve miktarlarının karşılaştırılması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/2619
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractBu çalışmada ayvalık cinsi zeytin, zeytin çekirdeği ve zeytin yaprağındaki Oleuropein bileşiğinin miktarları karşılaştırılmıştır. Örnekler zeytinin olgunlaşmamış, yarı olgunlaşmış ve tam olgunlaşmış dönemlerinde toplanmış, her örnek yaş ve kuru olarak analiz edilmiştir. Çalışmada örneklere metanolle ekstraksiyon yöntemi uygulanmış, elde edilen ekstraktların HPLC ile Oleuropein konsantrasyonları tayin edilmiştir. Kromatogram sonuçlarında olgun dönemde toplanmış zeytin yaprağından elde edilen ekstraktın en yüksek seviyede oleuropein içerdiği görülmüştür. Çalışma, Oleuropein bileşiğinin zeytinin olgunluk derecesi ve nem içeriği ile ilişkili olduğunu, olgunluk ve nem arttıkça konsantrasyonunun azaldığını, zeytin yaprağında ise olgunluk arttıkça Oleuropein konsantrasyonunun da arttığını göstermiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, amount of Oleuropein compound in type of Ayvalık olive, olive seed and olive leaf is compared. Examples are collected at time of olive immature, semi-mature and mature, each sample is analyzed as wet and dry. In study, ethanol extraction method is applied to examples, Oleuropein concentration is obtained by HPLC and the highest Oleuropein level is detected in the collected mature olive leaf extract obtained by drying. Study is shown that concentration of Oleuropein compound is associated with moisture, content and maturity of the olives, if maturity and mouisture increased concentration decreases, but in the olive leaf if maturity increased concentration of Oleuropein increases.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZeytinen_US
dc.subjectZeytin Yaprağıen_US
dc.subjectZeytin Çekirdeğien_US
dc.subjectOleuropeinen_US
dc.subjectHPLCen_US
dc.subjectOlive
dc.subjectOlive Leaf
dc.subjectOlive Seed
dc.subjectOleuropein
dc.titleZeytin, zeytin çekirdeği ve zeytin yaprağındaki oleuropein bileşiğinin izolasyonu ve miktarlarının karşılaştırılması
dc.title.alternativeIsolation of oleuropein compound in olive, olive seed and olive leaf and compare of amounten_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster