Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Bu bölümdeki koleksiyonlar
-
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri-Makale Koleksiyonu [5]
Hotel, Restaurant and Catering Services-Article Collection
Güncel Gönderiler
-
Özel gün yemeklerinin somut olmayan kültürel miras kapsamında değerlendirilmesi
(İrfan Yazıcıoğlu, 2024)Günümüzde yemek kavramı karın doyurma eyleminin ötesine geçmiştir. Kültür ve sosyoloji ile özellikle bağdaştırılan bu kavram, insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Yeme içme davranışları bir toplumun kültürü ve toplum ... -
Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşleri
(İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri ... -
Uçak kaygılarının turistik seyahatlere etkisine yönelik bir araştırma
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Çalışma bireylerin seyahat kısıtlarına neden olan en önemli olgulardan birisi olan uçuş kaygılarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada nicel araştırma yöntemleri kullanılmış olup 498 katılımcı araştırmaya ... -
Sürdürülebilir destinasyon yönetimi için bir model önerisi: Ayvalık örneği
(ADAMOR Toplum Araştırmaları Merkezi, 2021)Destinasyonların rekabet avantajı elde etmek için doğal, kültürel kaynaklarını kontrollü biçimde kullanarak koruması ve sürdürülebilir turizm konusuna önem vermeleri gerekmektedir. Bu noktada; destinasyon yönetimini oluşturan ... -
Gastronomi turizmi: Ayvalık’ta yerli turistler üzerinde görgül bir araştırma
(2015)Bu araştırmada gastronomi ve turizm ilişkisi bağlamında, Ayvalık’ı ziyaret eden yerli turistlerin yöre mutfağına ilişkin algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma verileri anket yöntemiyle toplanmıştır. 375 yerli ...