Yayın tarihi için Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Makale Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
-
Büyük ölçekli otellerdeki yiyecek içecek departmanlarının üretim kayıplarını önlemeye yönelik olarak üretim planlaması ve kontrol sistemlerinin uygulanabilirliği
(Balıkesir Üniversitesi, 2005)Büyük ölçekli otel işletmeleri için tedarik edilen ilk madde ve malzemelerden, niteliksiz ve kalifiye olmayan işgücünden ve son olarak da satıcı ve alıcılardan kaynaklanan yetersizlikler, yiyecek-içecek ünitesi açısından ... -
The determination of the strategies which can be effective for marketing of the traditional Turkish baths (hamams): An investigation with Russian tourists
(Prof. Dr. Assen Zlatarov University, 2009)The changes that have occured in the technology, economic, social and cultural area have caused to change the desires, needs and expectations and to seek different products and services of the customers. The changes which ... -
Büyük ölçekli otel işletmelerinin yiyecek-içecek ünitelerinde maliyet azaltılması ve maliyet azaltılmasında kontrol sistemlerinin uygulanabilirliği
(Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2010)Günümüzde büyük ölçekli otel işletmeleri, başta sektörün yapısı ve rekabet durumu gibi nedenlerden dolayı maliyet kavramına daha özenli yaklaşmak durumunda kalmışlardır. Her şey dahil sistem başta olmak üzere kullanılan ... -
Büyük ölçekli otel işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde üretim dengesini bozan üretim kayıplarının rapor edilmesi
(Türk Bilim Araştırma Vakfı (TÜBAV), 2010)Büyük ölçekli otel işletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek departmanı işletmenin karlılığına direkt etki eden bir departman olması sebebiyle üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanması büyük ... -
An application on view of tour guiding undergraduate students about Turkish kitchen education
(2010)The people, who spend time most with tourists that are participating to international tourism movements, and company them during their travel, are tour guides. Tour guides have a great impact on developing the county image ... -
Otel atmosferinin turistlerin beklenti ve algılamaları üzerindeki etkisi: Bozcaada'da bir uygulama
(2012)Problem Durumu: Hizmet kalitesinin bir unsuru olarak atmosferin,turistlerin beklenti ve algılamaları üzerinde önemli rol oynadığı kabul edilmektedir. Turistlerin ilk algılamaları üzerinde etkili olan otel atmosferi, algılanan ... -
Gastronomik kimliğin korunmasında coğrafi işaretlemenin rolü: İnegöl Köftesi örneği
(Detay Yayıncılık, 2015)Bu çalışmayla gastronomik kimliğin korunmasında coğrafi işaretlemenin rolünü ortaya çıkartmak hedeflenmektedir. Bu kapsamda İnegöl Mutfağı’nın en önemli değerlerinden biri olan İnegöl Köftesi’nin coğrafi işaretleme ... -
Tüketicilerin restoranlarda sağlıklı beslenme davranışlarının belirlenmesi
(Rahman Temizkan, 2019)Bir ülkenin sosyal ve ekonomik açıdan istenilen uygarlık düzeyine ulaşabilmesi; bedensel ve zihinsel açıdan sağlıklı ve güçlü bireylerin varlığına bağlıdır. Yaşamın her döneminde sağlığın temelini oluşturan beslenme, ...