Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Bu bölümdeki koleksiyonlar
-
Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Kitap Bölümü Koleksiyonu [13]
Gastronomy and Culinary Arts - Book Chapter Collection -
Gastronomi ve Mutfak Sanatları-Bildiri Koleksiyonu [57]
Gastronomy and Culinary Arts-Proceeding Collection -
Gastronomi ve Mutfak Sanatları-Diğer Yayınlar Koleksiyonu [0]
Gastronomy and Culinary Arts - Other Publication Collection -
Gastronomi ve Mutfak Sanatları-Makale Koleksiyonu [131]
Gastronomy and Culinary Arts-Article Collection
Güncel Gönderiler
-
Modern and post-modern holiday tendency
(St. Kliment Ohridski University Press, 2015)After the inversion of the marketing mindset from a product-focused phase to a customer-centered one, we today see that marketing has once more changed within the dynamics of altering circumstances. The Marketing mindset, ... -
A view to tourism investment policies in Turkey in the context of globalization process and sustainability
(St. Kliment Ohridski University Press, 2016)The concept of globalization is a process of change with very arguable and septic approaches in economic, political, socio-cultural and legal areas and it was first used in 1960, more frequently used in 1980s and afterwards ... -
Home-type gastronomy (gastro-homey) and cultural sustainability: Effects of slow food
(Cambridge Scholars Publishing, 2019)Increasing economic pressures and commercial concerns based on globalization have appeared in many fields, and this causes us to approach gastronomy as an initiative that creates only material value, both nationally and ... -
Profesyonel mutfakta kadının yeri ve sorunları
(Değişim Yayınları, 2019)Günümüz dünyasında sosyal statüsü ve toplumdaki yeri kimi ülkelerde halen tartışılmakta olan kadın, kimi ülkelerde toplumsal rolü giderek artan önemli bir faktör haline gelmektedir. Dünya siyasetine yön veren ülkelerin ... -
Çorba hazırlama metotları
(Detay Yayıncılık, 2020)Çorbanın tarih öncesi devirlerden günümüze kadar yemek çeşitleri içerisinde oldukça önemli bir konumda ulaşageldiği dikkat çekicidir. İnsanoğlunun yaşadığı bölgedeki yenilebilir her malzemeyi kolay yenilebilir bir hale ... -
Ar teknolojilerinin kullanıldığı restoranları ziyaret eden müşterilerin tercihlerinin planlı davranış teorisi bağlamında değerlendirilmesi
(Detay Yayıncılık, 2024)Endüstri 4.0, sanayi devrimlerinin dördüncü aşamasını temsil eden bir kavramdır. Endüstri 4.0 ile gerçekleşen dijitalleşme ve otomasyonun işletme operasyonlarına entegrasyonu, müşteri deneyiminde de devrim niteliğinde ... -
Yiyecek ve içecek sektöründe ileri teknoloji ve pandemik düzene doğru: Yakın gelecekte bir robota ‘eline sağlık!’ diyebilir miyiz?
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2020)Teknolojik yeniliklere uyum sağlayan, sürekli değişim gösteren ve müşteri eğilimlerine göre şekillenen sektörlerden biri de yiyecek-içecek sektörüdür. İnsanın en temel ihtiyacını karşılayan bu sektördeki ürün ve hizmetler ... -
Türk hamamlarında hijyen ve sanitasyonun turist sağlığı açısından ele alınması: Antalya ili örneği
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018)Türk toplumunda hamamlar sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Türk hamamları; kendine özgü gelenekleriyle, mimarisiyle, sanata ve edebiyata esin kaynağı olması yönüyle bir kültürel miras olarak kabul edilmektedir. ... -
Turizm sektörünün sanal rakibi(mi?): Arttırılmış gerçeklik
(Kastamonu Üniversitesi, 2017)Markaların ön plana çıkmak, sektörde lider konuma gelmek ve karlılıklarını arttırmak gibi hedeflerle pazarlama stratejilerini teknolojik yenilikler üzerine kurguladıkları görülmektedir. Sanal dünyada yaşanan ve Marshall, ... -
Turistik destinasyonlar için nostaljik bir öneri: Buharlı trenler
(Anatolia Academy of Sciences, 2018)Turistik destinasyonları oluşturan temel unsur; sahip oldukları çekicilikler, destinasyonun pazarlanmasındaki anahtar kavram ise yöredeki turistik faaliyetlerdir. Çekicilikler ve turistik faaliyetler destinasyonun diğer ... -
Turizm literatüründe kırsal turizmin bibliyometrik analizi
(Sakarya Üniversitesi, 2017)Kırsal yaşam ve kırsal değerlerin tekrar önemli hale geldiği son yıllarda, turizm faaliyetlerinin popülerliğinin de yardımıyla ortaya çıkan kırsal turizm olgusunun, kavramsal anlamdaki gelişiminin incelenmesi oldukça ... -
Presenteeism (işte varolamama) ile yaşam doyumu, fiziksel ve ruhsal iyilik halinin etkileşimine yönelik seyahat acentası işgörenleri üzerinde bir araştırma
(Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 2015)Hasta iken işyerinde bulunma olarak adlandırılan presenteeism, üretkenlik kaybı ve tıbbi açıdan bir takım sorunlar yaratarak, hem işgörenlerin ilerleyen dönemlerde genel sağlığını etkileyebilmekte, hem de işletmeleri ... -
Measurement of brand equity at the facility level in accommodation sector and an application
(Science Publishing Group, 2015)Today, the intense competition in the tourism market, rapid development of information and communication technologies, increase of the customer knowledge and experience have increased the need for product differentiation. ... -
Kırsal turizmde yöresel yemek kültürünün rolü: Balıkesir
(Anatolia Academy of Sciences Anatolia Bilim Akademisi Limited Şirketi, 2015)Günümüz insanının yaşadığı stresli kent yaşamından uzaklaşıp, doğaya yönelme ihtiyaçlarının artmasıyla birlikte kırsal turizm önem kazanmıştır. Kırsal turizm de yöreye ait yemek kültürü ve o bölgedeki gıda ürünleri çeşitliliği ... -
Isparta lavantasının kırsal turizm kapsamında SWOT analizi yöntemiyle değerlendirilmesi: Kuyucak Köyü örneği
(Anatolia Science Academy, 2018)Günümüzde ihtiyaç ve beklentilerin hızlı bir şekilde değiştiği turizm pazarında, ülkelerin ve bölgelerin alternatif olarak turizm faaliyetlerini çeşitlendirmesi büyük önem arz etmektedir. Bu alternatif turizm çeşitleri ... -
Geçmişten günümüze gastronomi trendleri: Potansiyel yerli turistlerin yenilebilir böcekler akımına yönelik algılarının ölçülmesi
(Sinop Üniversitesi, 2023)Hızlı kentleşme ve yükselen ekonomiler sebebiyle gelişmekte olan ülkelerde küresel gıda talebinin yönü, özellikle son on yıl içerisinde önemli bir değişim göstermektedir. Özellikle hayvancılıktan et üretiminin yetersiz ... -
Gastronomide yeni trend: Siyah yiyecekler
(Murat Bayram, 2018)İçinde yaşanılan toplumun kültürel değerleri, inançları yanı sıra insanların bireyselliklerini içselleştiren tercihlerine ve beğenilerine bağlı olarak yeme-içme davranışlarında ve/veya beklentilerinde de farklılıklar ortaya ... -
Factors affecting the perception of hygiene aimed at Turkish hamams as cultural heritage: Antalya
(Huelva University Press, 2016)This study has been carried out in order to identify the factors affecting the perception of hygiene aimed at Turkish Hamams as cultural heritage. With respect to this goal, a survey has been performed by means of a ... -
Çay turizmi ve Rize ili potansiyeli
(Türk Kooperatifçilik Kurumu, 2018)Ülke ekonomilerinde çay, sadece tarımsal bir ürün olmanın ötesinde bir kültür ögesidir. Farklı ülkelerde sunum ritüelleriyle, gelenekleriyle bir sanat ve yiyecek servisinin önemli bir parçası olan çayı, hem üreten hem ... -
Butik ürünlerin kırsal turizmin gelişimine etkileri konusunda yerel halkın algılarının belirlenmesi: Gönen örneği
(Anatolia Academy of Sciences Anatolia Bilim Akademisi Limited Şirketi, 2014)Son yıllarda değişen ve gelişen yaşam koşullarına bağlı olarak insanların rekreasyon ve seyahat tercihlerinde bir takım değişmeler söz konusu olmuştur. Günümüz turistlerinin beklentilerinin değişmesi ve çevreye karşı ...