Yazar "Gül, Melike" için listeleme
-
Akademik yöneticilerin yönetsel yetkinlik düzeylerinin araştırılması: Balıkesir ve Bursa'da ampirik bir çalışma
Gül, Kudret; Gül, Melike; Saatci, Gencay (2016)Üniversitelerin işlevlerini yerine getirebilmesinde üniversite yöneticilerinin sahip olduğu yetkinlikler önemli bir rol oynamaktadır. Çalışmanın ana amacı, akademik yöneticilerin yönetsel yetkinlik algısı önceliklerini ... -
Analysis of factors affecting food and beverage choices of university students: A survey in the Balikesir University
Gül, Kudret; Gül, Melike (Mehmet Dursun Erdem, 2021)Since university students are extremely sensitive to change, their food preferences and the factors affecting these preferences differ significantly. The aim of the study is to determine the perception of factors affecting ... -
Aşçılık yarışması etkinliklerinde organizasyon yeterliliği ve öğrenci kazanımları: Balıkesir Üniversitesi örneği
Gül, Kudret; Erdemir, Burak; Gül, Melike (2017)Üniversitelerin işlevlerini yerine getirebilmesinde, öğrencilere yönelik düzenlenen sosyo-kültürel etkinlikler önemli bir rol oynamaktadır. Bu yaklaşımdan hareketle çalışmada, Balıkesir Üniversitesi'nde düzenlenen 1. Aşçılık ... -
Balıkesir ilinde kadın girişimci profili ve sorunları: yiyecek sektöründe bir uygulama
Gül, Melike; Gül, Kudret (2018)Bu çalışmanın amacı, Balıkesir ilinde yiyecek sektöründe faaliyet gösteren kadın girişimcilerin niteliklerini, genel profilini, iş kurma aşamasında ve sonrasında yaşadıkları sorunları belirlemektir. Veriler 2012-2017 yılları ... -
Destinasyon rekabetçiliğini etkileyen faktörlerin belirlenmesi: Ayvalık destinasyonu örneği
Gül, Melike; Gül, Kudret (2022)Bir destinasyonun rekabet gücünü etkileyen çok sayıda bileşenler olabilmektedir. Çalışmada doğal, tarihi ve kültürel çekicilikler bakımından oldukça zengin olduğu düşünülen Ayvalık destinasyonunun rekabetçi özelliklerinin ... -
A dual-dialectical approach to presenteeism and absenteeism among kitchen employees
Gül, Kudret; Gül, Melike (2016)Irregularity of working hours in the tourism industry and forcing employees to work more than legal regulations that raises the problem of presenteeism in accommodation establishments. Factors that promote presenteeism and ... -
Endüstriyel yiyecek endüstrisinde tedarik zincirinde geriye doğru büyümenin maliyet etkisi
Gül, Kudret; Gül, Melike (2017)Endüstriyel yiyecek işletmeciliğinde rekabet avantajı elde edebilmek için maliyetleri bir birim dahi azaltmak oldukça önemlidir. Çalışma, endüstriyel yiyecek işletmeleri arasında geriye doğru büyümenin maliyet kazanımlarına ... -
Fast Food restoranlarda marka değeri: Balıkesir’deki yerli ve yabancı menşeli markalara yönelik kıyaslama
Gül, Kudret; Gül, Melike (2016)Çalışmada fast food sektöründe faaliyet gösteren restoranlarda marka değerini etkileyen faktörler ile marka değeri boyutlarının yerli ve yabancı menşeli restoranlarda marka değerine etkisi incelenmiştir. Veriler Balıkesir ... -
Müşteri temelli marka değerinin yaratılması ve termal turizm amaçlı seyahat eden turistlerin marka algılarının ölçülmesi: Balçova termal tesislerine yönelik bir araştırma
Gül, Melike; Bozok, Düriye (2015)Son yıllarda çok yoğun rekabet koşulları altında faaliyet gösteren termal turizm işletmeleri açısından marka değeri yaratmak, rekabet üstünlüğü sağlamanın en önemli araçlarından birisidir. Çalışmanın amacı, termal turizm ... -
Pazar yönlülük, inovasyon yönlülük ve firma performansı ilişkisi: Ankara'da faaliyet gösteren dört ve beş yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma
Erdem, Barış; Gül, Kudret; Gül, Melike (2013)Bu araştırmada; pazar yönlülük, inovasyon yönlülük ve firma performansı arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Örneklem olarak, Ankara'da faaliyet gösteren dört ve beş yıldızlı otel işletmeleri seçilmiştir. Araştırma verileri, ... -
Termal tesislerde engelli erişilebilirliği ve engelli turistlere sunulan hizmetlerin değerlendirilmesi: Balıkesir'deki termal tesislere yönelik araştırma
Gül, Kudret; Gül, Melike (2016)Termal turizmde engelli erişilebilirliği, termal turizmin toplum geneline yayılmasını, turizmde demografik çeşitliliğinin artmasını, turizm sezonunun uzamasını, termal turizmde fiziki ve hizmet standartlarının yükselmesini ... -
Turizm ve otel işletmeciliği bölümü önlisans öğrencilerinin “tatil” kavramına ilişkin algılarının metaforlar yardımıyla analizi
Gül, Melike; Gül, Kadriye (Prof. Dr. Yüksel Öztürk, 2021)Araştırmanın amacı, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde önlisans eğitimi alan öğrencilerin "tatil" kavramına ilişkin algılarının ortaya çıkartılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda metafor analizine başvurulmuştur. Araştırmada ... -
Üniversite öğrencilerinin rekreasyonel eğilimleri ve katılım engelleri: Sındırgı meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik araştırma
Gül, Melike (2016)Rekreasyon faaliyetleri, insanların gönüllü olarak katıldıkları ve boş zamanlarını değerlendirmeye yönelik faaliyetleri kapsamaktadır. Bu faaliyetler insanların dinlence, eğlence ve tatmin dürtüleri ile ilgili olup, onların ...