Yayıncı "Rahman Temizkan" için listeleme
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
-
Creating gastronomic product inventory a research: Example of Edremit region
(Rahman Temizkan, 2022)The main purpose of this study is to determine the gastronomic products of Edremit region and to create an inventory. It is aimed to determine the sustainability of these products, to transfer them to future generations ... -
Determining consumer acceptability of vegan chocolate in terms of gastronomic sustainability
(Rahman Temizkan, 2024)Gastronomic approaches not only meet health expectations, but also lead to increased interest in vegan products in terms of sustainability. The fact that chocolate is enjoyed by a wide range of consumers leads to questioning ... -
Food and beverage experience in tourism in the context of experience economy
(Rahman Temizkan, 2021)Nowadays, new tourism activities have emerged with the demand for the single experience of the components that comprise the whole of tourism activities. Especially the attraction of food and beverage in recent years has ... -
Gençlik turizmi çalışmalarının bibliyometrik analizi ve görselleştirilmesi
(Rahman Temizkan, 2022)Gençlik turizmi, turizm pazarında önemi giderek artan bir paya sahiptir. Dolayısıyla ilgili alan üzerine yapılan bilimsel çalışmaların önemi de artmaktadır. Bu çalışma, gençlik turizmi konulu uluslararası yayınları ... -
Girişimcilikte iş modeli: Fine dining restoran girişimcilerinin iş modellerinin incelenmesi üzerine bir araştırma
(Rahman Temizkan, 2024)Günümüzde girişimcilik, ekonomik ve sosyal değişimin en önemli belirleyicilerinden biri haline gelmiştir. Girişimci, girişiminin nasıl değer yaratacağını iş modeli yardımıyla ortaya koyabilmektedir. Girişimcilerin çoğu, ... -
Kültürel uyum yeteneğinin Türk mutfağının küreselleşme algısına etkisi
(Rahman Temizkan, 2024)Küreselleşme sürecinin hızlanması, dünya genelinde kültürler arası etkileşimi de arttırmaktadır. Bu gelişmeler, küreselleşme sürecinde kültürler arası uyum ve yerel kültürlerin korunması kavramlarını da ortaya çıkmıştır. ... -
Metaphorical perceptions of tourist guides on the intangible cultural heritage items of Trabzon
(Rahman Temizkan, 2024)This study aims to determine the perceptions of tourist guides about the intangible cultural heritage items of Trabzon province through metaphors. Accordingly, it is aimed to emphasize the richness of the cultural heritage ... -
Semavi dinlerde yeme-içme ritüelleri
(Rahman Temizkan, 2022)Din, insanlığın her döneminde ve her alanında etkilerini gösteren bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Din ve yemek arasındaki ilişkini de günlük hayatta gözlemlemek mümkündür. Dini inanışlar hem o dine inanan kişilerin ... -
Somut olmayan kültürel miras değeri olarak yöresel yiyeceklerin duyulma, tüketilme ve beğenilme düzeylerinin belirlenmesi: Edremit
(Rahman Temizkan, 2024)Son yıllarda turizm hareketlerinde değişim yaşanmaktadır. Klasik turizm hareketi olan deniz-güneş-kum üçlüsü ile beraber kültürel mirasa dayalı turizm hareketine doğru bir eğilim gerçekleşmektedir. Kültürel mirasa dayalı ... -
Türkiye’de Michelin Rehberine giren uzak doğu restoranlarında semiyotik bir analiz
(Rahman Temizkan, 2024)Gıda, günümüzde sadece hayatta kalmak için zorunlu bir değer olarak algılanmakla kalmayıp aynı zamanda kültürler arası iletişimin vazgeçilmez bir unsuru olarak kabul edilmektedir. Yeme-içme alışkanlıkları, pişirme teknikleri ...