Turizm İşletmeciliği-Bildiri Koleksiyonu
Güncel Gönderiler
-
Türkiye’de eğitim veren fakültelerin turizm işletmeciliği bölümlerinin ders müfredatlarında alternatif turizm türlerine yönelik derslerin yeri
(Detay Yayıncılık, 2023)Bu araştırmanın amacı; Türkiye’de eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan devlet üniversiteleri fakültelerinin turizm işletmeciliği bölümlerinde, alternatif turizm türlerine yönelik derslerin varlığının tespit edilmesidir. ... -
Otel web sitelerinin içerik analizi ile değerlendirilmesi: Marmaris örneği
(İskenderun Teknik Üniversitesi, 2018)Today, the importance of the internet in the service marketing of hotel businesses has been gradually increasing. Thanks to the web sites, the hotel management facilitates access to local and foreign customers. Additionally, ... -
Krizlerin konaklama işletmelerine etkileri: Antalya’da bir araştırma
(Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yayınları, 2013)Bu çalışmada, ilgili yazına dayanarak krizlerin konaklama işletmeleri üzerindeki etkileri incelenmiş ve krizler karşısında konaklama işletmelerinin durumunu ve etkilenme biçimini belirlemeye yönelik bir alan araştırması ... -
Financial problems of hotel businesses: The case of Turkey
(University of Seville, 2017)The purpose of this study is to determine and evaluate the financial problems that hotel managers experience. Financial problems are the most crucial of all problems relating to business management since finance-related ... -
Kırsal turizmin yöre kalkınmasındaki rolü: Buldan yöresi kırsal turizm potansiyeli
(2006)Son yıllarda gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde turizm faaliyetini kıyı turizmin egemenliğinden kurtararak, ülkelerin tüm bölgelerine yayma çalışmaları ve dört mevsim turizmden faydalanma düşüncesi turizmin çeşitlenmesi ... -
Sındırgı kırsal yerleşiminin logosunun akademisyenler tarafından değerlendirilmesi
(Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi, 2018)Kırsal alanlar, ekonomisi tarım odaklı, nüfus yoğunluğu az, yerel halk üzerinde doğal ve geleneksel koşulların egemen olduğu ve belirli imkânlar açsından fazla gelişmemiş alanlar olarak kabul edilmektedir. Kırsal alanların ... -
Turizmin bölgesel kalkınmaya etkileri ve Rize örneği
(Arkadaş Basım, 2017)Turizm, az gelişmiş yöre veya bölgelerin gelişmesinde etkili olan sektörlerden biridir. Bir yörede endüstriyel ya da tarımsal kaynakların yetersiz olmasına karşılık turizm potansiyelinin varlığı, o yörenin gelişmesinde ... -
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesine yönelik yapılan e-yorumlar üzerine içerik çözümlemesi
(Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, 2017)Amacı: Bu çalışmanın amacı Tripadvisor seyahat sitesi kullanıcıları tarafından 2016 yılında en iyi üçüncü müze seçilen Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yönelik sanal ortamda yapılan yorumların içerik analizi yöntemiyle ... -
Examination of studies on organizational behavior: The case of food and beverage busineses
(Detay Yayıncılık, 2024)As a scientific research topic, how organizational employees are affected by which factors was started to be studied in the 1930s (Brieff and Weiss, 2002). In food and beverage businesses, providing service by smiling ... -
Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin meyve, sebze ve fast-food tüketim alışkanlıklarının incelenmesi
(Kocaeli Üniversitesi, 2018)Her canlının hayatını sürdürebilmesi için beslenmesi gerekmektedir. Beslenme: insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken bir şekilde uzun yıllar boyunca yaşayabilmesi için gerekli olan tüm besin öğelerinden yeteri ... -
"Gezsen Anadoluyu" tanıtım filminin kültürel imgeleri
(Zekeriya Bingöl, 2023)Turizm destinasyonlarının etkili bir şekilde tanıtılabilmesinde tanıtım filmleri kritik bir rol oynamaktadır. “GoTurkiye.com” platformu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulan resmi bir turizm tanıtım p ... -
Karbon ayak izi kavramının turizm hareketliliğine muhtemel etkileri kavramsal bir analiz
(Detay Yayıncılık, 2016)İnsan kaynaklı atıkların ve dolayısıyla kirliliğin artışıyla birlikte, meydana gelen etki ve zarar da doğrusal olarak artmakta, çevresel etkilerin gözle görülür bir ciddiyete ulaşması sonucunda hem değişen tüketici ... -
Yavaş şehir kriterlerinde engellilik betimsel bir araştırma
(Ankara Kalkınma Ajansı, 2014)Sosyal yaşamın doğal ortamlardan şehir hayatına kayması ve küreselleşmenin hızına ayak uydurma endişesi hem bireyler açısından farklılıkların hem de kültürel, yöreye özgü değerlerin bu hızlı sirkülasyon içerisinde erimesine ... -
Mutfaklarda işgören sesliliği
(Emrah Özkul, 2018)İşgören sesliliği davranışı günden güne yaygınlaşan bir araştırma alanıdır. Seslilik destekleyici davranış olarak, sadece eleştiri yapmaktan ziyade işletmeyi geliştirmek amacıyla yapıcı ifadelerde bulunmaktır. Çalışanlar ... -
Endüstri 4.0’ın yiyecek içecek sektöründe kullanılabilirliği (swot analizi ile bir değerlendirme)
(Düzce Üniversitesi Yayınları, 2016)İşletmeler için hızlı, kaliteli, güvenli, ekonomik mal ve hizmet üretmek/sunmak rekabet sahasında kalabilmek ve devamlılığı sağlayabilmek açısından önem taşımaktadır. Bu durum; lojistik ve teknolojinin beraber ivme ... -
Gastrodiplomasi ve foodie kavramlarının yiyecek ve içecek sektöründeki yeri (kavramsal bir tartışma)
(Düzce Üniversitesi Yayınları, 2018)Ürün ve hizmet çeşitliliğinin ve ulaşım kolaylığının artmasıyla birlikte, tüketiciler çağın gereklerine göre beklenti ve ihtiyaçlarını yeniden biçimlendirmektedir. Talepteki bu değişimin doğru analizi de rekabet sahasında ... -
Destinasyon markalaşma sürecinde etkinlik pazarlamasının gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi: İznik örneği
(Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, 2022)Destinasyon markalaşması; merkezinde marka kimliğinin geliştirilmesi olan, destinasyona karakteristik özelliklerini kazandıran ve ek çekicilikler sağlayan süreç olarak adlandırılmaktadır. Başarılı bir destinasyon imajı ... -
Fast-casual restoranlarda VR (virtual reality) gözlüklerinin kullanımı
(SUBU Turizm Fakültesi Yayını, 2018)Amacı: Çalışma turizm sektöründe önemli bir yer tutan yiyecek ve içecek işletme türü olan fast-casual restoranlarda ürünün, hizmetin ve değerin sanal gerçeklik uygulamaları ve sanal gerçeklik gözlükleri ile birlikte nasıl ... -
SOKÜM unsuru bağlamında Türk kahvesinin metafor analizi ile incelenmesi
(Detay Yayıncılık, 2024)Kahvenin kökeni, genel olarak 9. yüzyıla ve Etiyopya’ya dayandırılmaktadır (Demir, 2014). Ancak kahvenin sistematik olarak işlenip tüketilmesi, Arap Yarımadası'nda 15. yüzyılda başlamıştır. Yemen'deki Sufi toplulukları, ... -
Koronavirüs (COVID-19) salgını’nın otel işletmelerinin sosyal medya’daki içerik paylaşımları üzerine etkisi: Ayvalık örneği (The effect of coronavirus (COVID-19) epidemic on content sharing of hotels in social media: the case of Ayvalık)
(Paradigma Akademi, 2020)Çağımızda sürekli gelişim gösteren teknolojik gelişmelerle birlikte bireyler arası iletişimin de farklı bir boyut kazandığı görülmektedir. Dijital dünyada gerçekleşen gelişmeler neticesinde kişiler birbirleriyle akıllı ...