Başlık için Teknik Programlar Bölümü listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Bazı probiyotik bakterilerin süt ürünlerinde oluşturduğu konjuge linoleik asidin sağlık yönünden önemi
(2008)Konjuge linoleik asit (KLA) rumen mikroorganizmaları tarafından sentezlenen bir yağ asitidir. Probiyotik özellikler taşıyan rumen mikroorganizmalarının bazıları özellikle yoğurt üretiminde ve küçük ölçekte deneme amaçlı ... -
Competitive strategies of fruit and vegetable processing industry in Turkey
(International Society for Horticultural Science, 2003)Fruit and vegetable processing industry is very important for Turkey regarding both the internal and the external market. A review of Turkish agricultural history shows that dramatic changes have occurred in fruit and ... -
Control of Aspergillus niger with garlic, onion and leek extracts
(Academic Journals, 2007)Antifungal activity of "Allium" vegetables that is garlic (Allium sativum L.), onion (Allium cepa L.) and leek (Allium porrum L.) were investigated against Aspergillus niger. Minimal inhibitory concentrations (MIC) and ... -
Et ürünlerinde nitrat-nitrit kullanımının azaltılmasında bitkisel kaynakların kullanım olanakları
(2012)Et ürünlerinde karakteristik pembemsi-kırmızı rengi verebilmek, antioksidatif etki oluşturabilmek, kürlenmiş et aromasını meydana getirebilmek ve ayrıca pek çok gıdada bozulma etkeni mikroorganizmalar ile birlikte botulizm ... -
Influence of spirulina platensis powder on the microflora of yoghurt and acidophilus milk
(Croatian Dairy Union, 2010)The main purpose of this research was to monitor the influence of the powdered Cyanobacterium Spirulina platensis addition to plain yoghurt and the yoghurt containing Lactobacillus acidophilus on survival of the microbiota ...