Çanakkale mutfağı hakkında restoran yöneticilerinin görüşlerinin incelenmesi
Özet
Bu araştırmada, Çanakkale’de faaliyet gösteren restoran işletmelerinin yöneticilerinin, Çanakkale mutfağı hakkındaki görüşlerinin tespit edilmesi ile Çanakkale mutfağının yaşatılmasının yöre ve yöre insanına ne gibi katkılarının olduğunun incelenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca, restoran yöneticilerinin, Çanakkale mutfağının yaşatılması ve sürdürülebilir olması için neler yaptıklarının, ne gibi öneriler geliştirdiklerinin belirlenmesi araştırmanın diğer amaçları arasında yer almaktadır. Bu araştırmada, veri toplama tekniği olarak nitel araştırma yöntemlerinden biri olan görüşme tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemi Çanakkale’de faaliyet gösteren restoran işletmelerinde görev yapan 25 restoran yöneticisinden oluşmaktadır. Araştırma sonucunda, restoran yöneticilerinin Çanakkale mutfağına ilişkin yeterli bilgiye sahip oldukları, Çanakkale yöresine hâkim oldukları, doğal ve tarihi yönden zengin bir mutfağa sahip olan Çanakkale’nin sürdürülebilir olabilmesi için önerilerde bulundukları ve aynı zamanda yöre ve yöre insanına da büyük katkılar sağlandığına yönelik görüşlerinin olduğu tespit edilmiştir. In this study, it is aimed to determine the opinions of the managers of the restaurant businesses operating in Çanakkale about Çanakkale cuisine and to examine what kind of contributions the keeping of Çanakkale cuisine makes to the local and local people. In addition, it is among the other aims of the research to determine what restaurant managers do and what kind of suggestions they develop for the survival and sustainability of Çanakkale cuisine. In this study, the interview technique, which is one of the qualitative research methods, was used as a data collection technique. The sample of the research consists of 25 restaurant managers working in restaurant businesses operating in Çanakkale. As a result of the study, it has been determined that the restaurant managers have sufficient knowledge about Çanakkale cuisine, they have a command of the Çanakkale region, they make suggestions for the sustainability of Çanakkale, which has a rich natural and historical cuisine and at the same time they have opinions that great contributions are made to the local and local people.
Cilt
5Sayı
3Bağlantı
https://doi.org/10.33083/joghat.2022.191https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1132819
https://hdl.handle.net/20.500.12462/14299
Koleksiyonlar
İlgili Öğeler
Başlık, yazar, küratör ve konuya göre gösterilen ilgili öğeler.
-
Çanakkale’de zafer Şam’da sevinç: Giritli Hayrî’nin Çanakkale şiirleri
Avcı, İsmail (Balıkesir Üniversitesi, 2020)Bu çalışmada, Giritli Hayrî’nin Çanakkale’ye dair yazmış olduğu şiirler konu edilmiştir. Birinci Dünya Savaşı sırasında Mevleviler tarafından kurulan Mücahidîn-i Mevleviyye birliğine Kastamonu’dan katılan gönüllülerden ... -
Helminth parasites of digestive tract of some teleost fish caught in the Dardanelles at Canakkale, Turkey
Keser, Reyhan; Bray, Rodney A.; Oğuz, Mehmet Cemal; Çelen, Selma; Erdoğan, Sevil; Doğutürk, Sona; Aklanoğlu, Gülşen; Martı, Barış (Walter De Gruyter Gmbh, 2007)In this study the following parasites were found in fishes from the Dardanelles at Canakkale: Cestoda: Bothriocephalus scorpii, Grillotia sp. and Scolex pleuronectis in Solea solea; Digenea: Ectenurus lepidus, Prodistomum ... -
Katran Dağı (Çanakkale/Bayramiç) ve çevresindeki geofit bitkiler üzerinde morfolojik ve ekolojik çalışmalar
Avcu, Canan (Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Bu çalışmada Katran Dağı (Çanakkale/Bayramiç) ve çevresindeki geofit bitkiler tespit edilerek, türlerin morfolojik ve ekolojik özellikleri ortaya konmuştur. Çalışma sonucunda 13 familyaya ait 36 cins ve 55 takson tespit ...