Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEraslan, Onur
dc.contributor.authorAymankuy, Yusuf
dc.date.accessioned2025-03-13T11:16:02Z
dc.date.available2025-03-13T11:16:02Z
dc.date.issued2023en_US
dc.identifier.issn2822-6089
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.5281/zenodo.8060062
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16372
dc.description.abstractŞanlıurfa mutfağı dünyada ve Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Şanlıurfa mutfağını önemli kılan nokta ise, sahip olunan tarihi ve kültürel birikimidir. Şanlıurfa mutfağına bakıldığında; Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Süryani, Ermeni, Yezidi, Türk, Arap ve Kürtlerin oluşturduğu kültür zenginliğinin etkileri görülmektedir. Bu zenginliğin önemli bir unsuru da sokak lezzetleridir. Araştırmada, Şanlıurfa Sokak lezzetlerini gastronomi turizmi çerçevesinden değerlendirerek, sokak lezzetleri kavramını Şanlıurfa özelinde incelemek amaçlanmıştır. Araştırmada; nitel araştırma tekniklerinden doküman analizi yöntemi tercih edilmiş ve Şanlıurfa sokak lezzetleri hakkındaki akademik yayınlar, kitaplar, makaleler ve tanıtıcı yazılar vb. bilgiler değerlendirilmiştir. Çalışmanın sonunda; Lolaz dürümü, ciğer, kebap, nohut dürümü, semsek, çiğ köfte, biyanbalı, şambali tatlısı gibi sokak lezzetlerinin Şanlıurfa gastronomisinin parçalarını oluşturduğu tespit edilmiştir. Ayrıca çalışmada; Şanlıurfa sokak lezzetlerine ait temel malzemeler ve görsellere de yer verilmiştir.en_US
dc.description.abstractŞanlıurfa cuisine has an important place in the world and in Turkey. The point that makes Şanlıurfa cuisine important is its historical and cultural background. Looking at Şanlıurfa cuisine; the effects of the cultural richness created by Muslims, Christians, Jews, Assyrians, Armenians, Yazidis, Turks, Arabs and Kurds can be seen. An important element of this richness is street flavors. In the research, it is aimed to evaluate the street flavors of Şanlıurfa from the perspective of gastronomy tourism and to examine the concept of street flavors in Şanlıurfa. In the research; document analysis method was preferred to collect data and information such as academic publications, books, articles and introductory articles about Şanlıurfa street flavors were evaluated. At the end of the study; it has been determined that street delicacies such as lolaz dürümü, ciğer, kebab, nohut dürümü, semsek, çiğ köfte, bianbalı, şambali dessert constitute the parts of Şanlıurfa gastronomy. Also in the study; images of Şanlıurfa street flavors are also included.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAydın Ünalen_US
dc.relation.isversionof10.5281/zenodo.8060062en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/us/*
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectTurizmen_US
dc.subjectKültüren_US
dc.subjectSokak Lezzetlerien_US
dc.subjectŞanlıurfaen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectStreet Flavorsen_US
dc.subjectŞanlıurfaen_US
dc.titleSokak lezzetlerinin gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi: Şanlıurfa örneğien_US
dc.title.alternativeEvaluation of street flavors in terms of gastronomy tourism: The case of Şanlıurfaen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalInternational Journal of Tourism and Destination Studies (IJOTADS)en_US
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.contributor.authorID0000-0001-6294-3352en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-7332-3271en_US
dc.identifier.volume2en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage100en_US
dc.identifier.endpage111en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - İdari Personel ve Öğrencien_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess