Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKılıç, Binali
dc.contributor.authorGüler, Emel Gönenç
dc.date.accessioned2025-03-24T11:07:27Z
dc.date.available2025-03-24T11:07:27Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.issn2587-2206
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.54707/meric.1021139
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16464
dc.descriptionKılıç, Binali (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractHediyeleşmenin insanlar arasında önemli bir bağ kurduğu bilinen bir gerçektir. Hediyeleşmenin insanlar arasında kurduğu bu bağ toplumda birçok sorumluluğun, onurun, duygu yoğunluğunun, dostluğun ve iyiliğin yaşatılmasına katkı sunmaktadır. Ayrıca, hediyeleşme gelenek ve göreneklerin yaşatılmasına ve ekonomiye de büyük bir katkı sağlamaktadır. Bu çalışmada ayrıntılı olarak gruplandırılan gastronomi şehri Afyonkarahisar iline ait gıda, tarım, hayvancılık ürünlerinden en çok hediye verilen ve Afyonkarahisar ilindeki çorba, tatlı ve yemekleri arasında en çok ikram edilenlerin neler olduğu tespit edilmeye çalışılmıştır. Gastronomi şehri Afyonkarahisar ilinde gıda ve yemekler ile ilgili yapılan anket çalışmasında öncelikle hediye olarak verilen gıda ürünlerinin ve misafire en çok ikram edilen yemeklerin coğrafi işaretli ürün olması bu ürünlerin yerli ve yabancı turistlere satışının, ihracatının, hediyelik gastronomi ürün olarak tercih edilebilirliğinin daha kolay ve ikna edici özelliğinin olduğu söylenebilir. Çalışmamızda söz konusu ürünlerin ekonomik değerinin artırılması ve ihracat ürünü haline getirilmesi ile ilgili öneriler sunulmuştur.en_US
dc.description.abstractIt is a common fact that gift giving forges an important bond between people. This bond which gift giving forges between people contributes to the survival of many responsibilities, honor, emotional intensity, friendship and goodness in the society. In addition to these, gift giving makes a great contribution to the survival of traditions and customs and to the economy. In this study, it has been tried to determine which of the food, agriculture and livestock products of the gastronomy city Afyonkarahisar province, which has been grouped in detail, are the most gifted and the most served soups, desserts and meals in Afyonkarahisar. In the survey study on food and meals in the gastronomy city of Afyonkarahisar, the fact that the food products given as gifts and the meals most often served to the guests are geographically marked products, it is easier and more convincing to sell these products to local and foreign tourists, to export them, and to prefer them as souvenir gastronomy products. It can be said that it has a feature. In our study, suggestions were made on increasing the economic value of the products in question and making them export products.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherStratejik Sosyal ve Kültürel Araştırma Derneğien_US
dc.relation.isversionof10.54707/meric.1021139en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomi Kentien_US
dc.subjectYaratıcı Endüstrileren_US
dc.subjectHediyeleşmeen_US
dc.subjectAfyonkarahisaren_US
dc.subjectGastronomy Cityen_US
dc.subjectCreative Industriesen_US
dc.subjectGift Givingen_US
dc.titleTürkiye’de gastronomik hediyeleşme: Afyonkarahisar örneğien_US
dc.title.alternativeGastronomic gift giving process in Turkey: A case of Afyonkarahisar provinceen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalStratejik Sosyal ve Kültürel Araştırma Dergisien_US
dc.contributor.departmentİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0001-8345-6617en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-3214-0206en_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue14en_US
dc.identifier.startpage224en_US
dc.identifier.endpage250en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster