Ayvalık Meslek Yüksekokulu
Sub-communities within this community
-
Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü [1]
Architecture and Urban Planning Department -
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü [4]
Hotel, Restaurant and Catering Services Department -
Teknik Programlar Bölümü [1]
Technical Programs Department
Recent Submissions
-
Cultural continuity from the Karum period to the Hittite Empire period in light of stamp seals and impressions
(Koc University, Suna and Inan Kirac Research Center for Mediterranean Civilizations (AKMED), 2023)New archaeological findings have further strengthened the view that the characteristic features of “Hittite” culture and art began to appear strongly in the late phase of the so-called “Kārum period” (late 18th century ... -
Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşleri
(İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri ... -
Uçak kaygılarının turistik seyahatlere etkisine yönelik bir araştırma
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Çalışma bireylerin seyahat kısıtlarına neden olan en önemli olgulardan birisi olan uçuş kaygılarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada nicel araştırma yöntemleri kullanılmış olup 498 katılımcı araştırmaya ... -
Sürdürülebilir destinasyon yönetimi için bir model önerisi: Ayvalık örneği
(ADAMOR Toplum Araştırmaları Merkezi, 2021)Destinasyonların rekabet avantajı elde etmek için doğal, kültürel kaynaklarını kontrollü biçimde kullanarak koruması ve sürdürülebilir turizm konusuna önem vermeleri gerekmektedir. Bu noktada; destinasyon yönetimini oluşturan ... -
Marcus antonius ve lejyoner denarii
(2012)Julius Ceasar’ın öldürülmesinden sonra, Antonius, Octavianus ve Lepidus tarafından üçlü birlik (II.Triumvirlik) kurulmuştur. Zamanla aralarında rekabet başlamış ve bir süre sonra bu birlik bozulmuştur. Marcus Antonius ... -
Gastronomi turizmi: Ayvalık’ta yerli turistler üzerinde görgül bir araştırma
(2015)Bu araştırmada gastronomi ve turizm ilişkisi bağlamında, Ayvalık’ı ziyaret eden yerli turistlerin yöre mutfağına ilişkin algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma verileri anket yöntemiyle toplanmıştır. 375 yerli ...