Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGül, Kudret
dc.contributor.authorGül, Melike
dc.date.accessioned2019-05-16T19:32:25Z
dc.date.available2019-05-16T19:32:25Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn1300-4220
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/3850
dc.descriptionGül, Kudret (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractÇalışmada fast food sektöründe faaliyet gösteren restoranlarda marka değerini etkileyen faktörler ile marka değeri boyutlarının yerli ve yabancı menşeli restoranlarda marka değerine etkisi incelenmiştir. Veriler Balıkesir merkezinde faaliyet gösteren beşi yerli ve beşi de yabancı menşeli olmak üzere toplam on ayrı restoranda yemek yiyen 304 müşteriden elde edilmiştir. Veriler varyans analizi ile test edilmiştir. Araştırma bulguları marka değeri ile menşee dayalı marka algısı arasında anlamlı bir ilişki olduğunu göstermektedir. Ayrıca araştırma bulguları yabancı fast food markalarına yönelik marka algısının yerlilere kıyasla daha yüksek olduğunu da göstermektedir.en_US
dc.description.abstractThe?study?examines?the?factors?that?affect?customer-based?brand?equity,?and?the?effect?of?brand?equity?dimensions?on?fast-food?brand?equity?depending?on?domestic?and?foreign?origin.??Data?were?obtained?from?304?customers?who?eating?in?ten?different?business?including?five?domestic?and?five?foreign?origins?in?the?Balıkesir?City?Center.?Variance?analysis?was?used?to?analyze?the?data.?Research?findings?indicate?that?there?is?a?significant?relationship?between?customer-based?brand?equity?and?its?perception?depending?on?origins.?The?results?also?explores?that?foreign?originated?fast-food?brand’s?perception?is?more?powerful?than?the?domestic.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtelciliken_US
dc.subjectKonaklamaen_US
dc.subjectSpor ve Turizmen_US
dc.subjectFast Food Restoranen_US
dc.subjectMarkaen_US
dc.subjectMarka Değerien_US
dc.subjectBalıkesiren_US
dc.subjectFast Food Restauranten_US
dc.subjectBranden_US
dc.subjectBrand Equityen_US
dc.subjectBalıkesiren_US
dc.titleFast Food restoranlarda marka değeri: Balıkesir’deki yerli ve yabancı menşeli markalara yönelik kıyaslamaen_US
dc.title.alternativeBrand equity of fast food restaurant: benchmarking for domestic and foreign originating brand equity in Balıkesiren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnatolia: Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.contributor.departmentBalıkesir Meslek Yüksekokuluen_US
dc.identifier.volume27en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage258en_US
dc.identifier.endpage272en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster