Turizm İşletmeciliği-Makale Koleksiyonu
Güncel Gönderiler
-
Örgütsel gelişmenin sağlanmasında dönüşümcü liderlerin rolü
(Dokuz Eylül Üniversitesi, 2009)Yönetim ve örgüt yazınına 1980’li yıllardan sonra girmiş olan dönüşümcü liderlik, bir liderlik tarzı olarak son yıllarda yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Diğer taraftan, örgütsel performansın bir bütün halinde ... -
Gıda hijyeni ve iyi tarım uygulamaları
(Türk Standartları Enstitüsü, 2009)Sanayileşme ile birlikte yaşam standardının yükselmesi karşısında, gıda üretiminde ve kullanımında yeni eğilimler oluşmuştur. Tüketiciler daha çok hazır gıda maddelerine yönelmiş ve bunun sonucu olarak çok çeşitli gıda ... -
An application on view of tour guiding undergraduate students about Turkish kitchen education
(2010)The people, who spend time most with tourists that are participating to international tourism movements, and company them during their travel, are tour guides. Tour guides have a great impact on developing the county image ... -
Osmanlı İmparatorluğu' nun balkanlarda bıraktığı tarihi yapılar ve kültürel zenginliğin bölge turizmine etkileri
(Politik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, 2013)Yapılan bu çalışmanın amacını, Balkanlarda uzun bir süre varlığını sürdüren Osmanlı imparatorluğu’ nun bölgeye bırakmış olduğu tarihi yapı ve kültürel zenginliğin, günümüz Balkan ülkelerinin turizm sektörüne olan etkilerinin ... -
Residents' attitudes towards tourism in Ayvalık, Turkey
(Cognizant Communication Corporation, 2001)This article investigates resident attitudes and perceptions of tourism. A literature review revealed a range of impacts that resulted from tourism development and the tourist-host interaction. The survey research was ... -
Leisure during war: The case of gallipoli (The Dardanelles War of 1915 in WWI)
(2005)Leisure has been a phenomenon throughout history. However, there are some constraints that keep people from engaging in meaningful and beneficial leisure pursuits. One needs to be free of personal, physical and social ... -
An investigation to evaluate the websites of tourism departments of universities in Turkey
(Hospitality Leisure Sport & Tourism Network, 2008)The purpose of this investigation was to conduct a content analysis of the websites of schools of higher education that play a role in supplying tourism enterprises with staff. With this aim, the websites of 102 advanced ... -
HIV/AIDS awareness and attitudes of tour guides in Turkey
(Routledge Journals, 2011)The aim of this study was to ascertain Turkish tour guides' awareness and attitudes regarding HIV and AIDS. A sample of 516 tour guides registered in Turkey who verbally consented to participate in this study responded to ... -
An evaluation of thermal hotel websites and the use/non-use of the Internet as a marketing tool by thermal hotels in Turkey
(Academic Journals, 2011)Although a number of studies regarding internet sites relating to the tourism industry and Turkey's thermal sources have been conducted worldwide, none have been found that deal specifically with thermal hotels and their ... -
Critical success factors for small hotel businesses in Turkey: An exploratory study
(Sage Publications Inc, 2011)Small-scale businesses play a crucial role in the economies of many developing countries like Turkey. For this reason, it is important to identify critical success factors (CSFs) for successful operation of small-scale ... -
Production of traditional Turkish mesir paste
(WFL Publ, 2010)Known today for its healing and nutritive characteristics, mesir paste was produced for the first time in Manisa in the 16(th) century during the Ottoman era. Water, sugar, citric acid and a variety of spices are used for ... -
Geleneksel kariyerden, sınırsız ve dinamik/değişken kariyere geçiş: nedenleri ve sonuçları üzerine yazınsal bir inceleme
(2004)1990’ların ikinci yarısında, küresel ekonomiye paralel hızlı teknolojik gelişmelere ve çalışma yaşamını etkileyen çok yönlü sosyo-ekonomik değişmelere bağlı olarak, kariyer yazınında yeni paradigmalar tartışılmaya başlanmıştır. ... -
Örgütlerde kültürel çeşitlilik olgusu, boyutları ve etkin yönetimi konusunda farklı yaklaşımlar: yazınsal bir derleme
(2005)Küreselleşme eğilimine paralel olarak, dünyada işgücünün kültürel çeşitliliğinin giderek daha çok arttığı görülmektedir. Bunun sonucunda, günümüzün örgütleri açısından söz konusu çeşitliliğin anlamı, boyutları ve etkin ... -
2000'li Yıllarda Yöneticiler Açısından "Küresel Kariyer" Olgusu ve Koşulları Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
(2003)Bu çalışmanın amacı, 2000’li yıllarda, işletmecilik, yönetim ve örgüt yazınında ve uygulamalarında ağırlıklı bir yer kazanacağı düşünülen “küresel kariyer” kavramının incelenmesidir. Bu incelemede, 1990’lı yıllarla birlikte ... -
Otel işletmelerinde faaliyet analizi ve denetimi
(2008)Özet; Otelcilik sektöründe faaliyet gösteren bireysel işletmelerde karlılığın ve rekabet gücünün arttırılmasında yöneticilerin kontrolünde olan en önemli araç, faaliyet analizi ve denetimidir. Bir otel kurulmadan önce ... -
ANALİTİK YAKLAŞIMIN TEORİ ÜRETME KAPASİTESİ: GİRİŞİMCİLİK VE REFAH TEORİSİ ÖRNEĞİ
(2009)Bu çalışmanın amacı genel olarak refah teorisi ile girişimcilik arasındaki ilişkileri, ilave olarak ise Pareto refah yaklaşımı ile girişimcilik kavramı arasındaki ilişkileri analitik yöntemle ele almaktır. Esas olarak şu ... -
Kat hizmetleri yöneticilerinin hizmet kalitesi algıları: Konaklama işletmelerinde görgül bir araştırma
(2010)Bu araştırmada, konaklama işletmelerinde kat hizmetleri yöneticilerinin hizmet kalitesine yönelik algılarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde, yazın incelemesi sunulmaktadır. Araştırma bulgularının ... -
Termal konaklama işletmelerinde müşteri memnuniyetine etki eden unsurlar "Gönen kaplıcaları örneği"
(2012)Araştırmanın Amacı: Bu araştırmanın amacı; Gönen'de bulunan termal konaklama işletmelerinde konaklayan müşterilerin, aldıkları hizmetlerden memnun olup olmadığını ortaya çıkararak, turistik ürünleri oluşturan unsurlardan, ... -
Yiyecek içecek bölümlerinde işgörenlerin ve müşterilerin hizmet kalitesi beklenti ve algıları: Termal otellerde bir araştırma
(2013)Araştırmanın Amacı: Yapılan bu araştırmanın amacını, termal otellerin yiyecek içecek bölümlerinde sunulan hizmetlerde, müşterilerin beklenti ve algılarının, işgörenler tarafından anlaşılma düzeyinin ortaya konulması ... -
Turizm destinasyonlarinda gece kulüplerini ziyaret eden turistlerin tüketim alişkanliklari: Yerli genç turistler üzerine bir araştirma
(2013)Yapılan bu araştırmanın amacını turizm destinasyonlarında gece kulüplerini ziyaret eden yerli genç turistlerin, gece kulüplerini tercih nedenleriyle gece kulüplerindeki tüketim alışkanlıklarının ortaya konulması oluşturmaktadır. ...