Yayın tarihi için Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri-Makale Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 17, listelenen: 1-17
-
Konaklama sektöründe el değiştiren tesislerde yaşanan işletme sorunları ve bir uygulama
(2004)Konaklama sektöründe, devlet tarafından 1985-1992 yılları arasında uygulanan teşviklerin de etkisiyle bir yatırım patlaması yaşanmıştır. Ancak, 1992 yılı sonrası sektörde yaşanan darboğazların da etkisiyle, karşılaşılan ... -
Muhasebe mesleği etik kuralları ve bu kuralların meslek mensuplarınca algılanışı
(2005)Bir mesleğin saygınlık kazanabilmesinde etik kurallar önemli bir rol oynar. Diğer taraftan, ekonomik ve ticari yaşamın sağlıklı işleyebilmesi için, muhasebe mesleğine ilişkin etik kuralların oluşturulması gerekmektedir. ... -
Dış kaynaklardan yararlanma (outsourcing) süreci ve konaklama işletmeleri açısından bir değerlendirme
(2007)Bu çalışmanın amacı, dış kaynaklardan yararianma yaklaşımının konaklama işletmelerinde uygulanmasına yönelik bir çerçeve çizmektir. Bu çerçevede, ilk olarak, dış kaynaklardan yararianma yaklaşımı ele alınmaktadır. Daha ... -
Endüstriyel yiyecek işletmelerinde maliyet azaltıcı yeni yöntemler ve bir uygulama
(2010)Kitle üretimi yapılan endüstriyel yiyecek piyasasında, bir isletmesinin rekabet üstünlüğü sağlamasının en önemli yolu bir birim dahi olsa üretim maliyetlerini düsürmesinden geçmektedir. Bu çalısmada, rekabetin maliyetler ... -
Termal tesislerde engelli erişilebilirliği ve engelli turistlere sunulan hizmetlerin değerlendirilmesi: Balıkesir'deki termal tesislere yönelik araştırma
(2016)Termal turizmde engelli erişilebilirliği, termal turizmin toplum geneline yayılmasını, turizmde demografik çeşitliliğinin artmasını, turizm sezonunun uzamasını, termal turizmde fiziki ve hizmet standartlarının yükselmesini ... -
İş yerinde yalnızlığın tükenmişlik üzerine etkisi
(2016)Bu araştırmanın amacı, otel çalışanlarının iş yerinde yalnızlık algıları ile tükenmişlik düzeyleri arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Balıkesir il merkezinde faaliyet gösteren otellerin çalışanları ... -
Akademik yöneticilerin yönetsel yetkinlik düzeylerinin araştırılması: Balıkesir ve Bursa'da ampirik bir çalışma
(2016)Üniversitelerin işlevlerini yerine getirebilmesinde üniversite yöneticilerinin sahip olduğu yetkinlikler önemli bir rol oynamaktadır. Çalışmanın ana amacı, akademik yöneticilerin yönetsel yetkinlik algısı önceliklerini ... -
Fast Food restoranlarda marka değeri: Balıkesir’deki yerli ve yabancı menşeli markalara yönelik kıyaslama
(2016)Çalışmada fast food sektöründe faaliyet gösteren restoranlarda marka değerini etkileyen faktörler ile marka değeri boyutlarının yerli ve yabancı menşeli restoranlarda marka değerine etkisi incelenmiştir. Veriler Balıkesir ... -
A dual-dialectical approach to presenteeism and absenteeism among kitchen employees
(2016)Irregularity of working hours in the tourism industry and forcing employees to work more than legal regulations that raises the problem of presenteeism in accommodation establishments. Factors that promote presenteeism and ... -
Endüstriyel yiyecek endüstrisinde tedarik zincirinde geriye doğru büyümenin maliyet etkisi
(2017)Endüstriyel yiyecek işletmeciliğinde rekabet avantajı elde edebilmek için maliyetleri bir birim dahi azaltmak oldukça önemlidir. Çalışma, endüstriyel yiyecek işletmeleri arasında geriye doğru büyümenin maliyet kazanımlarına ... -
Otel çalışanlarının sosyotropik ve otonomik kişilik özelliklerinin örgütsel özdeşleşme düzeylerine etkisi
(2017)Bu çalışmanın temel amacı; otel çalışanlarının sosyotropik kişilik veya otonomik kişilik özelliklerinden hangisine yakın olduklarını belirlemek ve söz konusu kişilik özelliklerinin örgütsel özdeşleşme düzeyleri üzerinde ... -
Pozitif ve negatif duygulanım ve iş doyumunun örgütsel özdeşleşmeye etkisi: Otel çalışanları üzerine bir araştırma
(2017)Bu araştırmanın temel amacı, pozitif ve negatif duygulanım ve iş doyumunun çalışanların örgütsel özdeşleşme düzeyini etkileyip etkilemediğini analiz etmektir. Bu doğrultuda, Alanya'da beş yıldızlı otellerde çalışan 403 ... -
Değişen kahve tüketim alışkanlıkları ve türk kahvesi üzerine bir araştırma
(2017)Bu araştırmanın temel amacı, kahve tüketim alışkanlıklarını, tüketicilerin özelliklerini incelemek ve tüketicilerin kahve tercihlerini etkileyen en önemli faktörlerini belirlemektir. Araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden ... -
Seyahat motivasyonları ve destinasyon seçimi: Y ve Z kuşakları arasında bir karşılaştırma
(Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Bu çalışmanın temel amacı, Y kuşağı ile Z kuşağı arasında seyahat motivasyonu ve destinasyon seçimi açısından bir farklılık olup olmadığını araştırmaktır. Araştırma Balıkesir'de ikamet eden 741 kişi ile gerçekleştirilmiştir. ... -
Turizm ve otel işletmeciliği bölümü önlisans öğrencilerinin “tatil” kavramına ilişkin algılarının metaforlar yardımıyla analizi
(Prof. Dr. Yüksel Öztürk, 2021)Araştırmanın amacı, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde önlisans eğitimi alan öğrencilerin "tatil" kavramına ilişkin algılarının ortaya çıkartılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda metafor analizine başvurulmuştur. Araştırmada ... -
Analysis of factors affecting food and beverage choices of university students: A survey in the Balikesir University
(Mehmet Dursun Erdem, 2021)Since university students are extremely sensitive to change, their food preferences and the factors affecting these preferences differ significantly. The aim of the study is to determine the perception of factors affecting ... -
Destinasyon rekabetçiliğini etkileyen faktörlerin belirlenmesi: Ayvalık destinasyonu örneği
(2022)Bir destinasyonun rekabet gücünü etkileyen çok sayıda bileşenler olabilmektedir. Çalışmada doğal, tarihi ve kültürel çekicilikler bakımından oldukça zengin olduğu düşünülen Ayvalık destinasyonunun rekabetçi özelliklerinin ...