Güncel Gönderiler: Turizm Fakültesi
Toplam kayıt 289, listelenen: 41-60
-
Yabancı turistlerin destinasyon tercihlerinde helal gastronomi konseptinin önemine yönelik bir araştırma
(İrfan Yazıcıoğlu, 2020)Günümüzde klasik turizm alanları; teknoloji, konfor, sağlık ve en önemlisi üründe çeşitlilik olgusunu etkin şekilde karşılayamaması, destinasyonların fiziksel kapasitesinin aşılması sorununu ortaya çıkarmıştır. Son ... -
Yaşayan müze ziyaretçilerinin algıladıkları deneyimsel değer, memnuniyet düzeyleri ve davranışsal niyetleri ilişkisinin incelenmesi
(2017)Kültürel, tarihsel ya da sanatsal değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerler olan müzelerde interaktif iletişimin yoğunlaşması ile birlikte, müzecilik anlayışı farklı noktalara gelmiştir. Modern müzecilik ... -
Yerel halkın üniversiteye bakış açısı: Harmancık meslek yüksekokulu örneği
(Akademik Bakış, 2015)Bu araştırma ile Bursa ili Harmancık ilçesinde yaşayan yerel halkın, ilçede yer alan Harmancık Meslek Yüksekokulu’na bakış açısının belirlenmesi amaçlanmıştır. Yerel halkın Harmancık Meslek Yüksekokulu’na ilişkin ... -
Yerel halkın yazlıkçılara yönelik algıları: Altınoluk örneği
(Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırma, Altınoluk'ta yaşayan yerel halkın, aynı bölgedeki ikinci konut sahibi olan ve sadece yaz aylarında burada bulunan yazlıkçılara yönelik algılarının tespit edilmesi için yapılmıştır. Bu amaca yönelik projelerin ... -
Yerleşik yabancıların Türkiye turizmine etkileri: Marmaris ilçesi örneği
(Sidas Medya A.Ş., 2018)Günümüzde yaşanan sosyal, kültürel, ekonomik, siyasal gelişme ve değişmeler hem ulusal, hem de küresel ölçekte göç hareketlerine yön vermektedir. Türkiye açısından özellikle son yıllarda ülkenin sayfiye yerlerine yerleşme ... -
Turizm işletmeciliği eğitimi alan öğrencilerin turizm sektöründeki istihdamla ilgili görüşleri ve sektördeki kariyer beklentileri (Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu örneği)
(Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, 2013)Bu araştırmanın amacı, lisans düzeyinde turizm eğitimi almakta olan öğrencilerin (Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda halen öğrenim görmekte olan) turizm sektöründeki istihdam ile ... -
Lisans düzeyinde turizm eğitimindeki staj uygulamasına öğrenci ve akademisyenlerin bakışları (BTİOYO'da uygulama)
(Sakarya Üniversitesi, 2013)Turizm eğitiminin başarısında rol oynayan önemli faktörlerden biri staj uygulamalarıdır. Okullarda uygulama imkânının sınırlı olmasından dolayı staj uygulamaları, öğrencilerin öğrendikleri teorik bilgileri ... -
Potansiyel yerli turistlerin konaklama işletmeleri tercihinde konaklama işletmelerinin sosyal sorumluluk faaliyetlerinin etkisi
(2016)Günümüzde yoğun rekabet ortamının yaşandığı turizm sektöründe, konaklama işletmelerinin bu pazardan daha fazla pay almaları ve maksimum kar elde etmeleri, turistlerin istek ve ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik çalışmalar ... -
Çevresel tutumların satın alma davranışları üzerindeki etkisi: Potansiyel yerli turistler üzerinde bir araştırma
(Akademik Bakış, 2016)Günümüzde artan çevresel sorunlar tüketicilerin çevreye daha duyarlı hale gelmesine ve tüketim tercihlerinin çevreye duyarlı ürünler yönünde değişmesine neden olmuştur. Bu hususun turistik tüketiciler için de geçerli olduğu ... -
Turizm destinasyonlarında turistin temsilcisi olarak yerleşik yabancıların yerel halk ile sosyal etkileşimleri ve sosyal etkileşimde kalış süresinin etkisi
(Yüksel Öztürk, 2020)Çalışmada, turist ile aynı kökenden olan Marmaris’e yerleşmiş Birleşik Krallık kökenli yerleşik yabancılar ile Marmaris yerel halkı arasındaki sosyal ilişkilerin olumlu düzeyde olup olmadığı ya da ne derece olumlu olduğu ... -
Festival katılımcılarının motivasyonları ve turistik deneyimleri
(İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2020)Bu araştırmanın amacı ilk olarak etkinlik turizmi içerisinde değerlendirilen deve güreşi festival katılımcılarının motivasyonlarını ve deneyimlerini belirlemektir. İkinci olarak katılımcıların gittiği diğer festivaller ... -
The food safety concern level of tourists that experienced ortaklar cop sis restaurants
(International Research Publication and Journals, 2020)The aim of this study is define the food safety concern level of tourists that have experienced Ortaklar Cop Sis Restaurants. The questionnaire that prepared in this direction has been applied to 174 tourists that are ... -
Turist rehberliği öğrencilerinin sosyal etkileşim kaygısı üzerine bir araştırma
(Yüksel Öztürk, 2022)Sosyal kaygı (anksiyete) bozukluğu, özellikle ergenler arasında yaygın bir psikiyatrik durumdur. Sosyal etkileşim kaygısı olan bireyler başkalarıyla iletişimleri sırasında sosyal karşılaşmalardan kaçınma gibi olumsuz ... -
A study on the applicability of in-service hybrid education in food and beverage businesses (The example of culinary trends)
(Gürhan Durak, 2021)Gastronomy shows a continuous development as a branch of science that aims to meet the socialization needs of individuals as well as their physical needs. Considerable importance is attached to the level of technological ... -
Turist profili: Gürbulak sınır kapısından giriş yapan İranlı turistler örneği
(Yüksel Öztürk, 2022)İranlı turistleri Iğdır’a getiren seyahat motivasyonları, harcama miktarları, tercih ve isteklerini belirlemek için yapılan bu çalışma, Gürbulak Sınır Kapısından giriş yapan İranlı turistler ile gerçekleştirilmiştir. ... -
Ön lisans düzeyinde turizm eğitimi alan öğrencilerin aile çatışması
(Yüksel Öztürk, 2022)Bu araştırmada, turizm eğitimi alan öğrencilerin meslek tercihinde ve eğitim sürecinde yaşadıkları aile çatışmalarının nedenlerinin ve kaynaklarının tespiti için, araştırmada, nitel veri toplama yöntemlerinden yarı ... -
A research on the use of local gastronomic products in special cafes
(Rahman Temizkan, 2023)In this study, local gastronomic products in businesses producing special cafe service here is a study to determine the level of use. In the research, it will be examined whether local products are used or preferred in ... -
Balıkesir somut olmayan kültürel miras unsurlarından el sanatlarının kırsal turizm kapsamında değerlendirilmesi
(Zenodo, 2023)Somut Olmayan Kültürel Miras alanlarından olan el sanatları geleneği, kırsal alanların kültürlerini yansıtan en önemli unsurlardan birisidir. Günümüzde Balıkesir’de envantere kayıtlı olarak el sanatlarından Yağcıbedir ... -
Yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen gastronomi odaklı halkla ilişkiler faaliyetleri: Gaziantep örneği
(Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, 2024)Gastronomi alanındaki halkla ilişkiler faaliyetleri, bir bölgenin gastronomi potansiyelini, turizm olanaklarını, yerel lezzetlerini ve kültürünü tanıtma amacıyla kullanılan kampanyaları kapsar. Bu kampanyalar, bölgenin ... -
Türkiye’de siyasi partilerin seçim beyannamelerinde turizmin yeri – Haziran 2015 genel seçimleri örneği
(Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 2016)Turizm, gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde hem sürdürülebilir kalkınma ve istihdamın, hem de toplumsal refahın ve barışın sağlanmasında önemli sektörlerden biridir. Bu bağlamda; turizm sektörünün ülke ekonomilerine ...