Yazar "Aymankuy, Şimal Yakut" için listeleme
-
Balıkesir ili yerel yöneticilerinin turizme ve Balıkesir turizm potansiyeline bakış açıları
Kalaycıoğlu, Ozan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2017)Turizm politikaları her ne kadar hükümetlerin programlarında tüm ülkeyi kapsayıcı genel değerlendirmelerle yer alsalar da bölgesel veya destinasyon odaklı politikaların oluşturulması ve bu sürece yerel yönetimlerin dahil ... -
Balıkesı̇r kent mutfağı ve destı̇nasyon pazarlamasına etkı̇leri
Ergün, Tuğçe (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Bu araştırma; siyasal katılımın gerçek hayat ile sosyal medya arasında farklılık gösterdiğini ve bireylerin siyasal bir olaya tanık olmaları halinde, gerçek hayattaki ile sosyal medyadaki müdahale davranışları arasında ... -
Endüstriyel mutfaklarda iş etüdü uygulamaları ve iş süreçlerinin iyileştirilmesi
Kocaağa, Erten (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Bu yüksek lisans tezi, endüstriyel mutfaklarda iş etüdü uygulamaları kullanılarak iş süreçlerinin iyileştirilmesi amacıyla yapılmıştır. Mevcut araştırma evrenini, tüm endüstriyel mutfaklar oluşturmaktadır. Örneklem olarak ... -
Food and beverage rituals at the period of birth, marriage, and death in Shamanist Turks and its modern reflections
Uzun, Didem; Aymankuy, Şimal Yakut (Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, 2024)It is known that the Turks have adopted many religions in history. Shamanism is also among the ancient beliefs of the Turks. Shamanism; Tengrism is also known by names such as the religion of the Sky God. This study examines ... -
Industrial use of food waste
Çoşan, Dilek; Aymankuy, Şimal Yakut (2023)Food waste is one of the issues whose significance is increasing day by day in the global arena and has become a problem in many environmental, economic, and social areas. Wastes, such as fertilizer and water spent, during ... -
Kurumsal kaynak planlaması yaklaşımı ile özel geliştirilmiş bir kalıp takip yazılımı uygulamasının işletmeye katkıları
Sarıoğlan, Murat (Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Günümüzde büyük şirketlerin kullandığı kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri küçük ve orta ölçekli işletmelerin de gündemine oturmakta ve kullanım alanları artmaktadır. Böyle bir sistemin kurulma aşamasında şirket ... -
Turizm işletmelerinde sendikaların hizmet kalitesine etkisi (Otel işletmelerinde örnek bir uygulama)
Aymankuy, Şimal Yakut (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005)Sendikalar, sanayi devrimi ile ortaya çıkmış birer sivil toplum örgütleridirler. Sendikalaşmanın temelinde yatan ve toplumsal sınıflaşmayı da beraberinde getiren sanayi devrimi, emek ile üretim araçlarının mülkiyeti arasında ... -
Türkiye’de Michelin Rehberine giren uzak doğu restoranlarında semiyotik bir analiz
Andaş, Şeyma; Aymankuy, Şimal Yakut (Rahman Temizkan, 2024)Gıda, günümüzde sadece hayatta kalmak için zorunlu bir değer olarak algılanmakla kalmayıp aynı zamanda kültürler arası iletişimin vazgeçilmez bir unsuru olarak kabul edilmektedir. Yeme-içme alışkanlıkları, pişirme teknikleri ... -
Yiyecek içecek işletmelerinde dijital değişim: Tüketicilerin QR kod menü deneyimini anlamak
Aymankuy, Şimal Yakut; Demir, Şule (İrfan Yazıcıoğlu, 2024)COVID-19 pandemisiyle birlikte basılı menülerin yerini QR kod menüler almaya başlamıştır. Akıllı telefonlar, dijital tabletler ve diğer elektronik cihazlar aracılığıyla okunabilen QR kod menüler tüketicilere hijyenik/sağlıklı, ...