Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUçan, Berre Zeynep
dc.contributor.authorGirgin, Göksel Kemal
dc.date.accessioned2021-08-26T07:39:05Z
dc.date.available2021-08-26T07:39:05Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/11586
dc.description.abstractTürk mutfağının yerel mutfaklar sayesinde oldukça geniş bir gastronomik zenginliği içerisinde barındırdığı bilinmektedir. Yerel mutfakların pazarlanmasının ise ülke ve bölge turizmi açısından oldukça avantaj sağladığı görülmektedir. Çalışmanın amacı, Balıkesir’in turizm pazarlamasında yerel mutfak özelliklerine ne kadar yer verildiğini saptamaktır. Literatürde Balıkesir’in gastronomik unsurlarının pazarlama materyallerinde nasıl kullanıldığına yönelik sınırlı sayıda çalışma bulunmaktadır. Bundan dolayı çalışma, Balıkesir’in gastronomik unsurlarının pazarlama materyallerinde kullanımının geliştirilmesine katkı sağlaması yönüyle önem arz etmektedir. Çalışma amacına ulaşmak için nitel yöntem kullanılarak Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün resmî broşür, kitapçık ve web sitesinden elde edilen veriler “içerik analizi” yöntemi ile değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonuçlarına “Gözlenen Metin” ve “Gözlenen Görsel” başlıkları altında yer verilmiştir. Diğer yandan bu başlıklar “mutfak”, “içecekler”, “yemek”, “tarım ve hayvancılık” ve “festivaller” olarak alt başlıklara ayrılmıştır. Alt başlıklar altında ise elde edilen verilerden yola çıkılarak yapılan sınıflandırmalara yer verilmiştir. Araştırma sonucunda köklü bir mutfak geçmişi olan Balıkesir’in tanıtım materyallerinde yerel mutfak özelliklerinin kullanıldığı ancak bu özelliklere yeterince yer verilmediği görülmüştür.en_US
dc.description.abstractIt is seen that marketing local cuisines provides a great advantage in terms of country tourism. The aim of the study is to determine how much local cuisine features are included in the tourism marketing of Balıkesir. To achieve the purpose of work; the data obtained from the official brochure, booklet and website of Balıkesir Provincial Directorate of Culture and Tourism using the qualitative method were evaluated with the "content analysis" method. The evaluation results are included under the titles "Observed Text" and "Observed Visual". On the other hand, these headings are subdivided into "kitchen", "drinks", "food", "agriculture and livestock" and "festivals". Under the subheadings, the classifications made on the basis of the data obtained are included. As a result of the research, it was seen that Balıkesir, which has a long history of cuisine, uses local cuisine features in its promotional materials, but these features are not sufficiently included.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnkara Hacı Bayram Veli Universityen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2020.735en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomi Turizmien_US
dc.subjectYerel Mutfaklaren_US
dc.subjectResmi Broşüren_US
dc.subjectWeb Sitesien_US
dc.subjectBalıkesiren_US
dc.subjectGastronomy Tourismen_US
dc.subjectLocal Cuisinesen_US
dc.subjectOfficial Brochureen_US
dc.subjectWebsiteen_US
dc.titleDestinasyon pazarlamasında yerel mutfaklar: Balıkesir ili örneğien_US
dc.title.alternativeLocal cuisines in destination marketing: The case of Balıkesir provinceen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-1180-3100en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-9000-5256en_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage2730en_US
dc.identifier.endpage2744en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster