Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları-Makale Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 59, listelenen: 1-20
-
Akdeniz ülkelerine yönelik uluslararası turizm hareketleri
(2007)Dünya Turizm Örgütü’nün 2005 yılı verilerine göre, dünya turizm hareketlerinin yüzde 32’ sine ve dünya turizm gelirlerinin de yüzde 23’ üne sahip olan Akdeniz Havzası, uluslararası turizm hareketlerinin önemli çekim ... -
Are you a modern or post-modern tourist? Predicting touristic preferences from personality and values
(Africa Journals, 2018)Today's consumers have a postmodern perception and demonstrate a profile that is freer than their predecessors, more densely living their individuality, and trying more to put their own presence on the streets and in ... -
Balıkesirde beslenme alışkanlıklarını etkileyen faktörlerin ve algıların incelenmesi
(Marmara Üniversitesi, 2022)Beslenme alışkanlıkları, bir ülkenin komşularına göre ve hatta aynı ülkenin bölgelerine göre de değişmekte ve önemli farklılıklar göstermektedir. Balıkesir, farklı iki denize kıyısı olan, deniz seviyesinden 1700 metreye ... -
Chef and sommelier’s share in Michelin star success: The case of Denmark
(2023)Enjoying a meal at a Michelin restaurant is quite a satisfying experience for consumers; working at one of these prestigious restaurants is similarly satisfying for a chef and sommelier. Chefs have long been the dominant ... -
Creating gastronomic product inventory a research: Example of Edremit region
(Rahman Temizkan, 2022)The main purpose of this study is to determine the gastronomic products of Edremit region and to create an inventory. It is aimed to determine the sustainability of these products, to transfer them to future generations ... -
Destinasyon pazarlamasında yerel mutfaklar: Balıkesir ili örneği
(Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Türk mutfağının yerel mutfaklar sayesinde oldukça geniş bir gastronomik zenginliği içerisinde barındırdığı bilinmektedir. Yerel mutfakların pazarlanmasının ise ülke ve bölge turizmi açısından oldukça avantaj sağladığı ... -
Duyusal deneyim memnuniyeti ve yöresel yiyecek deneyimi arasındaki ilişki ve değişkenlerin davranışsal niyet üzerindeki etkisi
(Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Bu araştırmada, turistlerin duyusal deneyim memnuniyeti ve yöresel yiyecek deneyimi arasındaki ilişkinin belirlenmesi ve bu değişkenlerin gelecekteki tüketici davranışlarına olan etkisinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır. ... -
Dünyanın en iyi mutfakları ve Türk mutfağı
(2017)Tarih boyunca diğer birçok kültürlerle yaşanan etkileşim, geniş bir coğrafyada hüküm sürmesi ve bu hüküm sürdüğü coğrafyada farklı kültürlerin bir arada yaşaması gibi nedenler Türk mutfağının zenginleşesi ve çeşitlenmesine ... -
Dışarıda yeme olgusuna yeni bir yaklaşım olarak “şefi eve çağırma”
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Bu araştırmada; şefi eve çağırma uygulamasına tüketicilerin ve şeflerin bakış açısının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada öncelikle şefi eve çağırma uygulaması, dışarıda yeme olgusu kapsamında kavramsal olarak ... -
An examination of the factors influencing local gastronomic product preference based on the theory of planned behaviour
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Developed by Azjen (1991), the Theory of Planned Behavior (TPB) is the mostcomprehensive and successful model among social cognitive models used to explain therelationship between attitude and behavior. In this study, it ... -
Food and beverage experience in tourism in the context of experience economy
(Rahman Temizkan, 2021)Nowadays, new tourism activities have emerged with the demand for the single experience of the components that comprise the whole of tourism activities. Especially the attraction of food and beverage in recent years has ... -
Food and beverage rituals at the period of birth, marriage, and death in Shamanist Turks and its modern reflections
(Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, 2024)It is known that the Turks have adopted many religions in history. Shamanism is also among the ancient beliefs of the Turks. Shamanism; Tengrism is also known by names such as the religion of the Sky God. This study examines ... -
Gastronomi eğitimi alan öğrencilerde yiyecekte yenilik korkusu (food neophobia): Balıkesir Üniversitesi örneği
(2017)Beslenme olgusu insanlar için vazgeçemeyecekleri derecede önemli olan bir konudur. Hayatın devam edebilmesi için insanların beslenmesi gerekmektedir. İnsanların beslenme tarzlarını tercih ettikleri yiyecekler oluşturmaktadır. ... -
Gastronomi eğitiminde kavram yanılgıları
(Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Felsefi akımlarda herhangi bir olgunun bilim olarak kabul edilebilmesi için kendine özgü kavramların varlığına gereksinim duyulmaktadır. Gastronomi olgusu da her bilim dalı gibi kendine özgü kavramlardan oluşmakla birlikte ... -
Gastronomi ve sanatta yeni bir temsil: “Nature cuite”
(Deniz Yengin, 2021)Bu makalede, yiyecek ve içeceklerin sanata konu olma olgusu sanat tarihi doğrultusunda ele alınarak, natürmort çerçevesinde incelenmekte ve gastronomi ve mutfak sanatları bağlamında oluşturulan çağdaş yiyecek-içecek ... -
Gender inequality in the culinary profession in tourism from the perspective of university students with working experiences in culinary
(Frontiers Media SA, 2024)Gender inequality is a phenomenon that is particularly prevalent in the culinary profession and professional culinary within the tourism sector, especially affecting female employees. The current study is approached in the ... -
Gıda tiksinmesi ve yeni yiyecekleri deneme korkusu kavramlarının arasındaki ilişkinin belirlenmesi
(2022)İnsanoğlunun besin tercihi, besin seçimi ve beslenme alışkanlıkları üzerindeki etkili unsurların anlaşılması, beslenme kavramının daha derinlemesine kavranmasını sağlayacaktır. Bu araştırmanın amacı gıda tiksinmesi ve yeni ... -
The importance of indigenous edible plant species to rural tourism development (sample of Seferihisar)
(2016)Rural tourism phenomenon can be expressed as a tourism type which is progressing within tourism sector quickestly and also has a potential to be progressed more and more in the near future. Its one of main reason can be ... -
In the fusion cuisine approach availability of quinoa (application suggestions)
(2017)Due to rapid population growth in the world and our country in recent years, rapid depletion and pollution of natural resources, global warming and climate change, individuals are looking for new and alternative nutrients ... -
Industrial use of food waste
(2023)Food waste is one of the issues whose significance is increasing day by day in the global arena and has become a problem in many environmental, economic, and social areas. Wastes, such as fertilizer and water spent, during ...