Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKuvat, Özlem
dc.contributor.authorAtabay, Gülşah
dc.date.accessioned2021-12-16T13:23:23Z
dc.date.available2021-12-16T13:23:23Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.issn1301-7985 / 2536-5142
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.25092/baunfbed.757345
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/11847
dc.descriptionKuvat, Özlem (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractYüksek miktarda ve nitelikli hayvansal besinlerin elde edilebilmesi için bu hayvanların beslenmesinde kullanılan yemlerin gerekli özellikleri taşıması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu çalışmada yem üretiminde müşterinin sesinin dikkate alınmasıyla müşteri memnuniyetini arttırmak, yaşanan sorunlara ve aksaklıklara çözüm üretebilmek hedeflenmiştir. Bu çalışmada, Balıkesir ilinde üretim yapmakta olan bir yem fabrikası için hayvan yetiştiren işletmelerin gereksinim ve şikayetlerini saptamak ve süreci iyileştirmek adına Kalite Fonksiyonu Göçerimi uygulanmıştır. Müşteriler bu ilde hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren hayvancılık işletmeleri yöneticileridir. Araştırmaya ait analizler, Ocak- Nisan 2019 tarihleri arasında elde edilen veriler üzerinden yapılmıştır. Gemba analizi ile müşteri istekleri yerinde incelenmiş ve müşteri beklentileri doğrudan gözlemler sonucunda toplanmıştır. Yem üretimi için kalite, fiyat, paket/ ambalaj, dağıtım olarak gruplanan müşteri ihtiyaçlarının önem düzeyleri hesaplanarak isteklere karşılık gelebilecek teknik karakteristikler belirlenmiştir. Müşteri ihtiyaçları ile bunları karşılayabilecek teknik karakteristikler arasındaki ilişkinin incelenmesi, teknik önem seviyesinin belirlenmesi, rekabet analizi aşamalarından sonra kalite evi oluşturulmuştur. Müşteri beklentisi kısmı için en önemli kriter “Teslimatın Zamanında Gerçekleşmesi” iken karşılık gelen teknik karakteristikler içinde “Ödeme Şekli Fiyat İndirimi” en yüksek değeri almıştır.en_US
dc.description.abstractIn order to obtain high quantity and qualified animal foods, it is of great importance that the feeds used in feeding these animals have the necessary characteristics. For this reason, in this study, it is aimed to increase customer satisfaction by considering voice of customer in feed production and to produce solutions to problems and problems. In this study, Quality Function Deployment has been applied in order to improve the process and identify needs and complaints of animal breeding enterprises for a feed factory which is producing in Balıkesir province. Customers are the managers of livestock enterprises operating in the livestock sector in this province.The analyzes of the research were made on the data obtained between January and April 2019. The customer requests were analyzed on site by means of gemba analysis and the expectations were collected directly from the observations. Technical characteristics that can correspond to the demands were determined by calculating the importance levels of customer needs grouped as quality, price, packaging, distribution for feed production. After examining the relationship between customer needs and the technical characteristics that can meet them, determining the level of technical importance, and the competitive analysis stages, the quality house was created. While the most important criterion for the customer expectation part is “Delivery on Time”, “Payment Type Price Discount” has received the highest value among the corresponding technical characteristics.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.25092/baunfbed.757345en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKalite Fonksiyonu Göçerimien_US
dc.subjectKalite Evien_US
dc.subjectGemba Analizien_US
dc.subjectKarma Yemen_US
dc.subjectQuality Function Deploymenten_US
dc.subjectHouse Of Qualityen_US
dc.subjectGemba Analysisen_US
dc.subjectCompound Feeden_US
dc.titleKarma yem üretiminde müşteri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kalite fonksiyonu göçerimi uygulamasıen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.contributor.departmentİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0001-7017-4557en_US
dc.contributor.authorID0000-0003-2011-7233en_US
dc.identifier.volume22en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage717en_US
dc.identifier.endpage740en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster