Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGirgin, Göksel Kemal
dc.contributor.authorUzun, Alper
dc.date.accessioned2024-02-21T10:57:11Z
dc.date.available2024-02-21T10:57:11Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.issn2630-6336
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.32003/igge.1017678
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/14568
dc.description.abstractBeslenme alışkanlıkları, bir ülkenin komşularına göre ve hatta aynı ülkenin bölgelerine göre de değişmekte ve önemli farklılıklar göstermektedir. Balıkesir, farklı iki denize kıyısı olan, deniz seviyesinden 1700 metreye kadar yükseltileri içeren, dağlık ve ovalık alanları bulunan, flora ve fauna açısından zengin bir ildir. İlin sahip olduğu zengin fiziki coğrafya faktörlerine ek olarak farklı etnik grupları da içermesi yeme alışkanlıklarının il sınırları dâhilinde farklılıklar göstermesinde etkili olabilmektedir. Bu çalışmanın amacı Balıkesir’in farklı ilçelerinde yaşayan kişilerin beslenme alışkanlıklarını incelemek, beslenme alışkanlıklarında etkili olan faktörleri belirlemek ve yaşanılan bölgelere göre (şehir merkezi, dağlık bölge, ova ve kıyı) beslenme alışkanlıklarında farklılık olup olmadığını ortaya koymaktır. ANOVA analizleri sonucunda; yiyecek içecek seçiminde etkili olan faktörler, yemek yenilen mekânlar, beslenme nedenleri ve tüketilen yiyecek-içecek grupları katılımcıların yaşadıkları bölgelere göre anlamlı farklılıklar gösterdiği tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractNutrition habits, diversify and show significant differences as regards the neighbors of a country and even the regions of the same country. Balıkesir is a province that has two different coasts, altitudes up to 1700 meters above sea level, mountainous and plain areas and rich in flora and fauna. Additively to the rich physical geography factors of the province, the fact that it includes different ethnic groups can be influential in the differences in eating habits within the borders of the province. The aim of this study is to examine the eating habits of people living in different districts of Balıkesir, to determine the factors that affect their nutrition habits, and establish whether there is a difference in nutrition habits as regards the regions they live in (city center, mountainous region, plain and coast). As a result of the ANOVA analyzes, it was determined that the factors affecting the choice of food and beverage, the dining places, the reasons for nutrition and the food and beverage groups consumed differed significantly as regards the regions where the participants lived.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherMarmara Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.32003/igge.1017678en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectBeslenme Alışkanlıklarıen_US
dc.subjectYemeken_US
dc.subjectCoğrafyaen_US
dc.subjectBalıkesiren_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectNutrition Habitsen_US
dc.subjectFooden_US
dc.subjectGeographyen_US
dc.titleBalıkesirde beslenme alışkanlıklarını etkileyen faktörlerin ve algıların incelenmesien_US
dc.title.alternativeInvestigation of factors affecting nutritional habits and perceptions in Balikesiren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalInternational journal of Geography and Geography Educationen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-9000-5256en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-1304-1683en_US
dc.identifier.volume27en_US
dc.identifier.issue45en_US
dc.identifier.startpage219en_US
dc.identifier.endpage238en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster