Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇelen, Onur
dc.contributor.authorAvcıkurt, Cevdet
dc.date.accessioned2025-03-03T10:48:28Z
dc.date.available2025-03-03T10:48:28Z
dc.date.issued2017en_US
dc.identifier.isbn978-975-17-3949-0
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16215
dc.descriptionAvcıkurt, Cevdet (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractDöner kebap ve kebapların üretiminde ağırlıklı olarak kırmızı ve beyaz etin kullanılması dikkate alındığında ve özellikle ön hazırlık ve pişirme sürecinde diğer gıda maddelerine kıyasla etlerin üzerinde mikroorganizmaların oluşması ile birlikte gıdalar arasında kontaminasyona elverişli olduğu bilinmektedir. Bu tarz etmenler de çeşitli gıda hastalıkları ve gıda zehirlenmelerine sebebiyet verebilmektedir. Et ile ilgili belirtilen bu durumların önüne geçmek ve tüketicilerin daha sağlıklı döner kebap ve kebap besinlerini tüketmesini sağlamak adına bu işletmelerde görev alan işgörenlerin dikkat etmesi gereken hususları meydana getirmektedir. Bu bağlamda da döner kebap ve kebap işletmelerinde çalışan işgörenlerin ve işletme sahiplerinin yiyecek içecek hijyenine yönelik bilgi düzeyi ve sahip oldukları bilgileri uygulama tutumları oldukça önem kazanmaktadır. Bu araştırmada, Türkiye’nin başkenti Ankara’da faaliyet gösteren döner kebap ve kebap yiyecek içecek işletmelerinde çalışmakta olan işgörenler ve işletme sahiplerinin yiyecek içecek hijyenine yönelik bilgi düzeyi ve tutumlarının tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bu hedef bağlamında düzenlen anket formu, 2015 yılının Şubat ve Mart ayları içerisinde, 395 kebap işletmesinde görev alan 417 işgören ve işletme sahipleri üzerinde gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgulara göre, kebap işletmelerinde çalışmakta olan işgören ve işletme sahiplerinin yiyecek içecek hijyenine yönelik bilgi düzeyinde eksiklikler bulunmasına karşın, yiyecek içecek hijyenine yönelik bilgi ve tutumlarının olumlu olduğu tespit edilmiştir. Bu bilgiye ek olarak, döner kebap ve kebap işletmelerinin üretim bölümünde yer alan işgörenler ve işletme sahiplerinin kişisel hijyen ve gıda hijyeni hakkında bilgi sahibi oldukları ve üretimde kullandıkları ekipmanların temizliğine özen göstermeye çalıştıkları tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKültür ve Turizm Bakanlığıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleDöner ve kebapçıların yiyecek-içecek hijyenine yönelik bakış açıları: Ankara örneğien_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journal3. Turizm Şurasıen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-4601-2173en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-9169-9763en_US
dc.identifier.startpage514en_US
dc.identifier.endpage527en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Ulusal - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster