Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBilglinan, Caner
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.contributor.authorAvcıkurt, Cevdet
dc.date.accessioned2025-03-04T05:52:37Z
dc.date.available2025-03-04T05:52:37Z
dc.date.issued2012en_US
dc.identifier.issn978-605-5437-80-0
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16226
dc.description.abstractGünümüzde pazarlama çalışmaları, turizm işletmeleri açısından artan rekabet ortamında hayati öneme sahip olmakla beraber, bu çalışmalar işletmelerin sürekliliğini ve karlılığını etkileyen önemli unsurların başında gelmektedir. Pazarlama, yalnızca konaklama ve seyahat işletmeleri için değil aynı şekilde yiyecek içecek işletmeleri açısından da oldukça önemlidir. Söz konusu işletmeler, satışları arttırmak ve tüketici taleplerini kendi yönlerine çekerek devamlılığını sağlamak amacıyla yiyecekiçeceklerin yer aldığı menü, yiyecek-içeceklerin servis şekli, sunulduğu atmosfer ve kişinin hissettiği konfor gibi etkenler üzerinde değiştirme ve geliştirme çalışmaları yapmaktadır. Ayrıca yiyecek-içecek işletmeleri diğer hizmet işletmelerinin genel yapıları uyarınca özellikle dönemsellik özelliği gibi etmenlerden dolayı pazarlama faaliyetlerinde daha dikkatli davranmak durumundadır. Yapılan bu çalışmada özellikli restoranlarda pazarlama faaliyetlerini etkileyen etmenlerden biri olan dönemsellik özelliği incelenmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda; çok sayıda özellikli restoranın bulunduğu ve müşteri portföyünün geniş olduğu bilinen ayrıca yapılmış olan akademik çalışmalarla desteklenen Ankara ilinde uygulama çalışması yapılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherGazi Üniversitesi Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYiyecek-İçecek İşletmelerien_US
dc.subjectÖzellikli Restoranen_US
dc.subjectYiyecek-İçecek Pazarlamasıen_US
dc.subjectPazarlama Karmasıen_US
dc.subjectPazarlamayı Etkileyen Etmenleren_US
dc.subjectDönemsel Farklılıken_US
dc.titleÖzellikli restoranlarda yiyecek içecek pazarlamasının dönemsel farklılığının ölçülmesi Ankara ili örneğien_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.journalVI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresien_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0001-5601-6931en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-9169-9763en_US
dc.identifier.startpage138en_US
dc.identifier.endpage151en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Ulusal - İdari Personel ve Öğrencien_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster