Fast food yiyecek içecek işletmeleri ile slow food yiyecek içecek işletmeleri arasındaki tedarikçi seçim kriterleri kullanım eğilimleri açısından benzerliklerinin ve farklılıklarının araştırılması İzmir yöresinde bir araştırma
Özet
Bu çalışma, yiyecek-içecek işletmelerinin tedarikçi seçimi kriterleri kullanım eğilimlerinin düzeylerini belirlenmesi ve bu eğilimlerde fast-food yiyecek-içecek işletmeleri ile
slow-food yiyecek-içecek işletmeleri arasındaki tedarikçi seçim kriterleri kullanım
eğilimlerinin benzerliklerini ve farklılıklarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma
İzmir İl merkezinde faaliyet gösteren 15 slow-food ve 15 fast-food olmak üzere toplam
30 adet yiyecek-içecek işletmesi ile yapılmıştır. Çalışmada Tedarikçi Seçiminde Kullanılan Kriterler Dickson’ın Tedarikçi Değerlendirme Ölçütleri kullanılarak oluşturulmuştur. Araştırmada yiyecek-içecek işletmelerinin tedarikçi seçiminde kriter kullanma
eğilimlerinin yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca araştırmada tedarikçi seçiminde kriter kullanım eğilim düzeyleri açısından fast-food yiyecek-içecek işletmeleri
ile slow-food yiyecek-içecek işletmeleri arasında anlamlı farklılıklar ve benzerliklere
ulaşılmıştır.