Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorİlyas, Selin
dc.contributor.authorDoğdubay, Murat
dc.date.accessioned2025-03-11T11:18:58Z
dc.date.available2025-03-11T11:18:58Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.issn2619-9548
dc.identifier.urihttp://doi.org/10.33083/joghat.2018.1
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16340
dc.description.abstract1970’li yıllardan sonra teknoloji ve sanayi alanındaki ilerlemeler doğayı yok etmeye başlamıştır. Bunun sonucunda ortaya çıkan doğal kaynakların azalması, küresel ısınma, iklimlerin değişmesi gibi problemler son yıllarda insanoğlunun zorunlu ilgi alanları olmuştur. Çevre konusunda farkındalığın ve bilinçlenmenin artmasıyla birlikte tüketiciler; çevrenin sürdürülebilirliğini sağlayan çevre dostu ürünleri kullanmaya başlarken, tüketim alışkanlıklarını ve davranışlarını çevreye daha duyarlı olacak şekilde düzenlemek durumunda kalmışlardır. Tüketilen kaynakların üretimini sağlamak ve yaratılan atıkların absorbe edilmesi için gerekli olan biyolojik olarak verimli toprak ve su alanına ekolojik ayak izi denilmektedir. Toplumsal ve politik baskıların da artmasıyla işletmeler, çevre kirliliğini önlemek, ekolojik ayak izlerini azaltmak hedefiyle hareket etmektedir. Bu çalışmanın amacı; küresel ısınmanın, çevre sorunlarının ve ekolojik ayak izinin yiyecek ve içecek endüstrisine muhtemel etkilerini, çevreye duyarlı tüketicileri ve çevre dostu ürünleri ele alarak yiyecek ve içecek işletmelerinde ekolojik ayak izinin önemini vurgulamaktır. Bu amaçla çalışmada, çalışmanın sorunsalını oluşturan kavramların analizi yapılarak, birbirleriyle olası ilişkileri ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır.en_US
dc.description.abstractAfter the 1970s, advances in technology and industry have begun to destroy nature. As a result, problems such as diminishing of natural resources, global warming, changing of climates have become the compulsory subjects of human beings in recent years. The problems encountered have led to a distress in the health of the people and caused their right to live in a clean environment to disappear. The biologically fertile soil and water area required for providing production of consumed resources and absorbing the generated waste is called ecological footprint. With the increase of social and political pressures, the enterprises act with the aim of preventing environmental pollution and reducing ecological footprints. The purpose of this study is; by dealing with global warming, environmental problems and the possible effects of the ecological footprint on the food and beverage industry, environmentally friendly consumers and environmentally friendly products, to emphasize the importance of ecological footprints in food and beverage businesses. For this purpose, by analyzing the concepts that constitute the problematic of working, it has been tried to reveal possible associations with each other.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherQuarterly in Year and Onlineen_US
dc.relation.isversionof10.33083/joghat.2018.1en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEkolojik Ayak İzien_US
dc.subjectKüresel Isınmaen_US
dc.subjectYiyecek-İçeceken_US
dc.subjectEcological Footprintsen_US
dc.subjectGlobal Warmingen_US
dc.subjectFood & Beverageen_US
dc.titleKüresel ısınma ve ekolojik ayak izinin yiyecek ve içecek sektörüne muhtemel etkilerien_US
dc.title.alternativeThe probable effects of global warming and ecological footprint on food and beverage sectoren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Gastronomy, Hospitality and Travel (JOGHAT)en_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7888-5748en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-5601-6931en_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage11en_US
dc.identifier.endpage17en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record